Vergrote milt bij honden

De milt is een belangrijk orgaan, dat de rode bloedcellen filters en heeft een reserve van witte bloedcellen. Het speelt een belangrijke rol in het immuunsysteem. De milt is ook verantwoordelijk voor de productie en de opslag van rode bloedcellen. Een vergrote milt bij honden de neiging om vooral voordoen in de grotere rassen en als de hond ouder wordt. Vergrote milt bij honden is meestal een symptoom van een andere onderliggende hond gezondheidsprobleem. Splenomegalie is een term die wordt gebruikt voor de uitbreiding van de milt. Laat het ons weten meer over de symptomen, oorzaken en behandeling van vergrote milt bij honden.

Symptomen van vergrote milt bij honden; Symptomen van vergrote milt in een hond zijn, pijn vergezeld van bloating. Maagklachten bij honden is ook een van de symptomen van een vergrote milt. Bovendien zou vergrote milt leiden tot de hond niet in staat om comfortabel te liggen, of zelfs uitvoeren van alle activiteiten zonder ongemak. Hier zijn nog enkele symptomen van vergrote milt in een hond. , Diarree, braken, buikpijn, gebrek aan eetlust, lethargie en verminderde activiteit, zwakte; Oorzaken van vergrote milt bij honden; De oorzaken van de vergrote milt bij honden zijn er vele. Abdominale letsel, canine hepatitis, infectieuze aandoeningen, bacteriële infectie, tumoren van de milt, inflammatoire darmziekten bij honden en andere immuunstoornissen zijn enkele van de oorzaken van de vergrote milt bij honden. Deze voorwaarden kan leiden tot vergroting van de milt over een periode van tijd, wat leidt tot symptomen zoals eerder vermeld. Kanker is bekend als een van de meest voorkomende oorzaken van uitgebreide milt bij honden. Hemangiosarcoma is het type van kanker dat honden beïnvloedt en het is bekend als zeer kwaadaardige en gevaarlijk. Hemangiosarcoma is vaak fataal omdat het de bloedvaten, waardoor verspreidt zich snel door het hele lichaam. Vergeet echter niet dat ze kunnen worden als gevolg van een goedaardige tumor ook. Meer op hond kanker.

Diagnose van vergrote milt bij honden; Als de dierenarts mededelingen een prominente milt of een vooruitstekende buik hij misschien een fijne naald aspiratie te gebruiken om de milt stoornis te diagnosticeren. Ook hij zou aanraden echo’s en röntgenfoto’s van de milt en omliggende gebieden voor afwijkingen te zien. Naast deze, zal bloedonderzoek helpen bij opsporing van mogelijke onderliggende medische problemen in hond gezondheid.

Behandeling van vergrote milt bij honden; Er moet een veel voortvarendheid in de diagnostiek en behandeling van vergrote milt in een hond. De behandeling hangt volledig op de diagnose. In het geval van een tumor, kwaadaardige of goedaardige, en verscheidene andere gevallen is verwijdering van de milt, die bekend staat als splenectomie, aanbevolen door de dierenarts. In het geval dat de tumor was kwaadaardig, splenectomie kan worden gevolgd door chemotherapie. Als vergrote milt is waarschijnlijk een teken van een aantal andere onderliggende hond ziekte, daarom is het zeer essentieel om de oorzaak weten voordat het starten van een behandeling voor hetzelfde.

Het merendeel van de gemeenschappelijke onderliggende medische oorzaken van vergrote milt bij honden kan worden behandeld met medicatie voorgeschreven door de dierenarts. In het geval dat de milt is verwijderd door het uitvoeren van splenectomie, je hond moet een goede revalidatie volledig genezen. Dit omvat volledig hondenvoer zorg, zoals aanbevolen door de dierenarts en beperkingen van zijn activiteiten. Vergeet niet dat zodra u merkt dat de hierboven genoemde symptomen of een gezondheidsprobleem in je hond, moet je hem naar een dierenarts.

Wilt u uw huisdier een Treat geven? Niet overvoeren Hem!
Gekrast Cornea bij honden
Afrikaanse leeuw Feiten
Kiezen van de juiste Hamster Food
Canine huidkanker
Eerste Goodbye Childhood’s – De dood van een huisdier
Siberische Husky Potty Training: Het duurt een paar weken
Een Giant Spider Dat kan Crack een kokosnoot? Nee, het is een krab!
De Friese – dressuurpaard
Look Good, Feel Good: Groom jouw tekkel
Dus U wilt een huisdier – Goedkeuring optie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create