Uitgestorven Vogels in de laatste 100 jaar

In de eenvoudigste woorden mogelijk uitsterven wordt gedefinieerd als de dood van de laatste individuele van die bepaalde soorten, die geen ruimte van de heropleving van deze bladeren. In de afgelopen 100 jaar hebben verschillende vogel-en diersoorten zijn uitgestorven van de planeet. In feite is het aantal van uitgestorven vogels in de laatste 100 jaar is maar liefst 17. Sommige mensen voelen zich ‘zijn slechts 17 van de duizenden soorten’, maar deze mensen niet begrijpen dat dit betekent dat 17 vogelsoorten zijn verdwenen van de planeet zonder hoop op heropleving. De factoren die verantwoordelijk zijn voor deze enorme biologische verlies zijn: verlies van habitat, jacht, klimaatverandering, enz.

Lijst van uitgestorven vogels in de laatste 100 jaar

Dit waren een aantal vogelsoorten, die waren in overvloed gevonden op een gegeven moment tijd, dan liep naar de lijst van bedreigde vogels van de wereld deelnemen, voordat hij een deel van de lijst van uitgestorven vogels van de wereld.

Arabische struisvogel; Een ondersoort van de struisvogel afkomstig van de Arabische Schiereiland, de Arabische struisvogel uitstierven rond het midden van de 20e eeuw. Het uitsterven van de Arabische struisvogel werd veroorzaakt door de introductie van vuurwapens, waarin de jacht gemakkelijker gemaakt. Het aantal van deze soorten daalde drastisch tijdens de eerste helft van de 20e eeuw. De vogel is voor het laatst gezien in Petra, Jordanië, in 1966.

Atitlan Grebe; De Atitlan fuut is een watervogel afkomstig uit het Lago de Atitlan in Guatemala. De invoering van de bas visserij in Lake Atitlan in het midden van de 20e eeuw, uitgeput van het aantal krabben en andere kleine vissen die het meer bewoond, waardoor ontneemt de Atitlan fuut soorten van hun primaire bron van voedsel. De laatste klap voor de Atitlan fuut kwam in de vorm van het verlies van habitat als een aardbeving die de regio getroffen in 1976, de rivierbedding gebroken en uitgelekte al het water uit het meer. De vogel is voor het laatst gezien in deze regio in 1989.

Bushwren; Het uitsterven van Bushwren, een kleine vogel native naar Nieuw-Zeeland, werd veroorzaakt door de invoering van marterachtigen, een roofzuchtige zoogdier, in deze regio. Bushwren was typisch gekenmerkt door zijn eigenschap om te nestelen op of vlak boven de grond, waardoor het een makkelijke prooi voor marterachtigen en wilde katten. De vogel zeldzaam geworden waren aan het begin van de 20e eeuw zelf. Het was laatst gezien op Kaimohu Island, waar het werd verschoven ten laatste poging om de dalende bevolking te doen herleven, in 1972.

Canarische Eilanden Scholekster; De Canarische Eilanden Scholekster, ook wel bekend als de Canarische Zwarte Scholekster, was een vogel ras afkomstig van de Canarische Eilanden in Spanje. Menselijke ingreep in zijn natuurlijke habitat en de ravage veroorzaakt door roofzuchtige rats de aanleiding tot het uitsterven van de Canarische Eilanden Scholekster in het begin van de 20e eeuw. Onbevestigde rapporten suggereren dat de vogel het laatst werd gezien in de late jaren 1940 in deze regio. De vogel werd uiteindelijk uitgestorven verklaard in 1994, na verschillende pogingen om het te vinden zinloos waren.

Carolinaparkiet; De enige soorten papegaaien afkomstig van de oostelijke delen van de Verenigde Staten, de Carolina parkiet stierven begin van de 20e eeuw. Grootschalige ontbossing in de buurt van de Golf van Mexico en Ohio Valley voor agrarische doeleinden resulteerde in grote verlies van habitat voor deze vogelsoort. In de daaropvolgende jaren waren ze gejaagd in grote aantallen, voor hun kleurrijke veren die gebruikt werden voor decoratie, en werden uitgeroeid door de boeren die vond ze ongedierte. Al deze factoren samen hebben geleid tot het uitsterven van Carolina parkiet. De laatste Carolina parkiet in het wild werd waargenomen in 1904, en de laatste vogel in gevangenschap is overleden in 1918.

Colombiaanse Grebe; Colombiaanse fuut, een watervogel endemisch voor de wetlands Bogota in Colombia, werd met uitsterven bedreigd als gevolg van het verlies van de habitat en overmatige predatie in de tweede helft van de 20e eeuw. Zware aanslibbing van de Bogota wetlands die deze vogels in combinatie met overmatige riet oogst in deze regio bewoond resulteerde in verlies van habitat voor deze vogelsoort. Grootschalige predatie door Rainbow-forellen en jacht door de mens verminderde de populatie van de Colombiaanse fuut tot minder dan honderd personen in 1970. De laatst gemelde waarneming van deze vogel kwam in 1977, waarna het werd toegevoegd aan de lijst van uitgestorven vogels in de laatste 100 jaar.

Grand Cayman Lijster; De schoonheid van de Grand Cayman Thrush, afkomstig van de Cayman Eilanden, bleek een vloek zijn voor deze vogel werd het een belangrijk doelwit voor de vogel verzamelaars in de eerste helft van de 20e eeuw. Grootschalige vernietiging van habitat toegevoegd aan haar ellende door het verminderen van hun habitat en waardoor ze een makkelijk doelwit voor vogel verzamelaars. De Grand Cayman Lijster had vrij zeldzaam geworden door het begin van de jaren 1930. In de komende jaren de vogel was bijna met uitsterven bedreigd, en de laatste waarneming vond plaats in 1938.

Hawai’i “O’o; Het tragische verhaal van Hawai’i” O’o, native naar het eiland van Hawaii, was vrij gelijkaardig aan die van de Grand Cayman lijster. De mooie verenkleed van deze vogel maakte het een belangrijk doelwit voor jagers, die gedood deze vogels uitgebreid om hun veren, die uiteindelijk werden gebruikt voor decoraties te verzamelen. The Hawai’i “O’o werd ook een populair lied vogelsoorten. Hoewel, de vogel was niet in staat om in gevangenschap te overleven voor een lange tijd, mensen blijven om ze te verzamelen. Tot slot, de invoering van de musket maakte jacht makkelijker, die een cruciale rol gespeeld in het uitsterven van de Hawaii ‘O’o. De laatste vogel werd gezien in 1934.

Heath Hen; een ondersoort van de Groot-Prairie-Chicken endemisch voor de heide Barrens van de kust van New England, was de Heath duivin met uitsterven bedreigd door grootschalige jacht op deze vogel voor voedsel. Hun aantal was uitvoerig geweigerd door de midden van de 19e eeuw echter, slaagden zij erin om de menselijke aanval voor een paar jaar overleven voordat bezwijken aan. De Heath duivin was geworden vrij zeldzaam aan het begin van de 20e eeuw. Het aantal daalde snel in de komende jaren als gevolg van de mee-eter ziekte. Het laatste waarneming van deze soort gerapporteerd in 1932.

Kaua’i ‘O’o; De Kaua’i’ O’o, was een klein honing eter vogel endemisch voor de Kaua?Ik eiland in Hawaï. Het uitsterven van Kaua’i ‘O’o begon in de 20e eeuw met de introductie van zwarte ratten en als huisdier gehouden varkens, die optrad als dragers van diverse pluimveeziekten. De Kaua’i ‘O’o is voor het laatst waargenomen in 1987, en na enkele mislukte pogingen om ze te vinden en te doen herleven hun bevolking, zij werden uiteindelijk uitgestorven verklaard.

Laysan Crake; De Laysan Crake, of de Laysan rail, was een kleine vogel gevonden op de Laysan Island in Hawaii. De belangrijkste factor die verantwoordelijk is voor het uitsterven van de Laysan waterhoen was de invoering van konijnen op dit gebied, hetgeen resulteerde in het verlies van habitat voor de vogelsoorten. Konijnen, zonder roofdieren jagen, snel vermenigvuldigd en gevoed op de vegetatie die een domino-effect op deze vogelsoorten geactiveerd. Een andere prominente reden voor het uitsterven van de Laysan crake was kolonisatie van het eiland door ratten. Langzaam en gestaag beide factoren heeft geleid tot het verlies van habitat voor de vogel, die uiteindelijk werd tot uitsterven gedreven door 1944.

Nieuw-Zeeland Lijster; De Nieuw-Zeelandse Lijster, ook wel bekend als het Zuidereiland Piopio, was een van de meest voorkomende vogels in Nieuw-Zeeland op een punt van de tijd. Deze vogelsoort is onderworpen aan grootschalige predatie by katten en ratten op het eiland geïntroduceerd in combinatie met menselijke bewoning. Ook geleid menselijke ingreep tot verlies van habitat voor de vogelsoorten Tegen het einde van de 19de eeuw de common vogeltje werd de rarest vogels van het land. Incidenteel waarnemingen werden gemeld uit verschillende delen voor meerdere jaren te komen. De laatste keer dat de vogel werd gezien, was in 1963, waarna het werd uitgestorven verklaard.

Paradise Parrot; Een kleurrijke papegaai ras afkomstig van de noordoostelijke regio van Australië, was het Paradijs papegaai toegevoegd aan de lijst van uitgestorven vogels in de laatste 100 jaar, nadat het werd afgeveegd de planeet te wijten aan het verlies van habitat, jacht en predatie. Verlies van habitat door menselijke activiteiten, de jacht met vogels verzamelaars en predatie door wilde katten waren verantwoordelijk voor de achteruitgang van het Paradijs papegaaiensoorten. Na nog een paar waarnemingen zijn gemeld, waarvan de laatste kwam in 1927, was het uitgestorven verklaard.

Trekduif; The Passenger duif was een van de meest voorkomende vogel in het continent van Noord-Amerika op een bepaald punt van tijd, echter op grote schaal jacht naar voedsel leidde tot het uitsterven aan het begin van de 20e eeuw. De trekvogels, die werden gevonden in grote zwermen, werd een belangrijke bron van voedsel voor de Indianen en de Europese reizigers. De vogel vrij zeldzaam geworden door het einde van de 19e eeuw, en werd uiteindelijk uitgestorven in het eerste decennium van de 20ste eeuw. De laatst gemelde waarneming van de Passagier duif kwam in 1912.

Ryukyu houtduif; Een ondersoorten van de duif, afkomstig uit het Okinawa archipel in Japan, werd gedreven met uitsterven bedreigd als gevolg van de vernietiging van habitats. Menselijke ingreep in de tropische bossen van deze archipel, vernietigde het bos was de thuisbasis van de Ryukyu Hout-duif. Na de eerste uitputting, de vogel uiteindelijk uitstierven door 1930’s. De laatst gemelde waarneming van de vogel kwam in 1936, waarna het werd toegevoegd aan de lijst van uitgestorven vogelsoorten.

Wake Island Rail, The Wake Island was een loopvogel, afkomstig van de Wake eiland in de Stille Oceaan waaruit zij haar naam ontleent. De vogel werd gevonden in overvloed op dit eiland voorafgaand aan de tweede wereldoorlog, maar de Japanse strijdkrachten die het eiland bezette in de loop van de oorlog gejaagd deze vogels en dreef hen naar de ondergang. Het was niet helemaal een moeilijke taak voor de Japanse soldaten te jagen deze vliegende vogels, gevonden in overvloed, dan. Door deze grote schaal te doden, de Wake Island Rail bevolking begon neemt snel af, en ten slotte de vogel stierf in 1945.

Witte gezichten Uil, de witte gezichten uil, ook wel aangeduid als de Laughing uil, was een uil soorten inheemse Nieuw-Zeeland. De belangrijkste redenen die hebben geleid tot het uitsterven van de Wit-uil geconfronteerd werden verlies van habitat en het verzamelen van deze soorten als een onderzoeks-exemplaar. De populatie van deze soort aanzienlijk was gedaald door de eind 19e eeuw. Occasionele onbevestigde waarnemingen werden gemeld keer in, terwijl, waarvan de laatste kwam in 1914, waarna de vogel was uitgestorven verklaard.

Als u meer wilt weten over de met uitsterven bedreigde dieren op de planeet weten, lees:; bedreigde soorten; Bedreigde Dieren; Uitgestorven Dieren: Alive Alleen in foto’s, Dit was het alleen de lijst van uitgestorven vogels in de laatste 100 jaar, en actuele lijst van uitgestorven vogels als van nu, is vrij groot. Anders dan deze vogels, verschillende diersoorten stierven als gevolg van overmatige jacht, verlies van habitat, grootschalige predatie, enz. In feite is de lijst van uitgestorven dieren in de laatste 100 jaar is nogal lang, en heeft enkele van de prominente namen met inbegrip van de Barbarijse leeuw en de westelijke zwarte neushoorn. Zelfs langer, is de lijst van bedreigde dieren die op de rand van uitsterven. Als goede natuurbehoud maatregelen niet gestart bij de eerste, zullen deze vogels en andere dieren worden een onderdeel van het lijst van uitgestorven dieren vrij snel, en het verlies van deze leden van Animalia zal een enorm verlies van de biodiversiteit van de planeet.

Dus U wilt een konijn – Is een konijn geschikt voor u?
Groene Anaconda
Baby Varkens Care
All About Boston Terriër Grooming
Wie krijgt de hond?
Manieren om band met uw Duitse dog
Het kiezen van een Rottweiler Puppy
Kennismaken met uw Kat weten
Boston Terrier Pups Kleuren
Dog Treats – tegemoet te komen aan uw huisdier
Vakantie Gevaren: De top drie bedreigingen voor uw hond deze winter en hoe een calamiteit voorkomen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create