Toxoplasma gondii Life Cycle

Toxoplasma gondii behoort tot genus Toxoplasma en deelt dezelfde klasse coccidia met Plasmodium dat malaria veroorzaakt bij de mens. Het is een parasitaire protozoa, waarvan de voornaamste gastheer is kittens of katten. Toch, deze parasiet heeft de mogelijkheid om de meerderheid van de warmbloedige dieren, waaronder vogels en zoogdieren infecteren. Na infectie, is de neiging om binnen te dringen de cellen van de hersenen en darmen. Bij de mens, de oorzaken ervan wisselende mate van ziekten, afhankelijk van de algehele gezondheid van de patiënt. Voor een beter begrip over de wijze van verspreiding, laten we een kijkje nemen op Toxoplasma gondii levenscyclus en infectie.

Toxoplasma gondii Life Cycle

Toxoplasma gondii levenscyclus is onderverdeeld in twee fasen, namelijk de seksuele en de aseksuele fase. Elk van deze vereisen een bepaalde host op haar specifieke stadia zijn doorlopen. Bijvoorbeeld de seksuele deel van de Toxoplasma gondii levenscyclus komt in katachtigen alleen (wilde of gedomesticeerde katten), terwijl de aseksuele deel vindt plaats in een van de aspirant-warmbloedige dieren (vogels, honden, varkens, runderen, mensen, enz. ). hieronder besproken zijn de seksuele en aseksuele stadia van de levenscyclus van Toxoplasma gondii:

Seksuele fase: de seksuele cyclus van Toxoplasma gondii wordt gekenmerkt door inname van weefsel cysten door katten, waarschijnlijk na het eten van een besmet knaagdier. In het lichaam van de katachtigen, de cysten hun weg naar de maag en darmen. Eenmaal Toxoplasma cysten de darmen bereiken, zij wonen in de epitheelcellen van de dunne darm voering. Dan, het weefsel cysten ondergaan geslachtelijke voortplanting, die leiden tot de vorming van oöcysten. Het seksuele leven cyclus eindigt wanneer oöcysten worden uitgescheiden door de katten in hun uitwerpselen binnen 3 – 10 dagen na inname van het weefsel cysten. Deze oöcysten kunnen overleven in de omgeving voor meer dan een jaar, totdat ze worden ingenomen door een tussengastheer. Lees meer informatie over toxoplasmose bij katten.

Ongeslachtelijke fase: de Toxoplasma gondii oöcysten aanwezig zijn in de uitwerpselen van katten worden ingenomen door andere potentiële gastheren. Mensen krijgen deze parasiet na het eten van ongekookt vlees en besmet voedsel (dat bevat oöcysten) of door het eten met ongewassen handen. In het lichaam van de gastheer, zijn sporozoieten vrijgegeven die binnenvallen de macrofagen van de darm. De sporozoieten worden gedifferentieerd in beweeglijke tachyzoites die vervolgens worden verspreid naar andere delen van het lichaam via de bloedsomloop. De trachyzoites voer de bradyzoite fase, wat resulteert in weefsel cysten. Deze weefsels cysten, bij inname door katten, zal leiden dat het seksuele leven cyclus opnieuw.

Toxoplasma gondii infectie

Toxoplasmose is de gemeenschappelijke naam van de ziekte, veroorzaakt door infectie met Toxoplasma gondii bij mens en ook andere dieren. Mensen die psychische problemen op een hoger risico op het krijgen blootgesteld aan Toxoplasma gondii parasiet dan anderen. In een gezond individu, is het meestal mild en zakt op haar eigen binnen een paar dagen, terwijl toxoplasmose tijdens de zwangerschap kan leiden tot ernstige medische problemen, met name bij de baby. Er zijn gevallen gemeld, waarin toxoplasmose veroorzaakt hersenafwijkingen bij de zich ontwikkelende foetus. In een zeer beperkt aantal gevallen, Toxoplasma gondii infectie resulteert in een miskraam. Weet meer over toxoplasmose.

Dit was in het kort over de levenscyclus en infectie wijze van Toxoplasma gondii. Volgens wetenschappelijke studies, seksuele en aseksuele fasen in Toxoplasma gondii levenscyclus zijn onafhankelijk van elkaar. De aseksuele weefsel cysten kunnen ondergaan verschillende cycli in de verschillende intermediaire gastheer, totdat ze katten (definitieve host). Toxoplasma gondii bij katten en honden is van minder zorg, omdat de parasiet veroorzaakt geen ernstige medische problemen.

De Dodo Bird
Canadese Trapped zeehondenjagers
Baardagamen Voeding
Bichon Frise Fokkers: de Genuine artikel
Getting Rid Of Hondenvlo
Het kiezen van een Rottweiler Puppy
Duitse Herder Informatie
Wat je je Puggle Honden Feed?
Bruine kluizenaar Spider Bites
5 Gemeenschappelijke Dog House Training Fouten
Kaketoes zijn altijd problemen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create