Shih Tzu informatie

Zuivere rassen worden gedefinieerd als of behoren tot een erkende stam opgericht door het fokken van individuen van ongemengde erfgoed over vele generaties. Rashonden zijn zeer populair en zijn de enige hondenrassen erkend door de American Kennel Association (AKC). Deze honden hebben een gedocumenteerde afkomst, of genealogische, evenals de specifieke kenmerken van het ras dat zij vertegenwoordigen. Zuivere rassen zijn selectief gekweekt of inteelt, te behouden en versterken van hun genetische eigenschappen.

Twee populaire zuivere rassen zijn de Shih Tzu en de Maltese. Beide zijn oude rassen van oorsprong uit China en Malta, respectievelijk. Omwille van hun populariteit en omdat specifieke gewenste eigenschappen, hebben de Maltese en de Shih Tzu gemengde rassen erkenning gekregen en rente. Een Maltese Shih Tzu mix is een zogenaamde Mal-Shi.

Hoewel gemengde rassen zijn algemeen bekend als Mutts, is de vermenging van twee zuivere rassen gezien als een kruising of hybride. Hybriden zijn erkend door de American Canine Hybrid Club en kunnen zich registreren en te concurreren met de juiste documentatie. Het mengen van twee zuivere rassen wordt gedacht dat resulteren in een betere algehele hond met een eventuele combinatie van beide zijn ouders ‘verschillende genetische eigenschappen.

De Maltese Shih Tzu, of Mal-Shi, heeft kenmerken van zowel de Maltese en Shih Tzu rassen. Mal-Shi is bekend dat sociale, niet-vergieten en zelfs hypoallergeen kleine honden met rechte tot golvend, zijdeachtige vacht. Een volwassen Mal-Shi weegt slechts 6-10 kilo. Deze hybride wordt gedacht dat de beste eigenschappen van haar Shih Tzu en Maltese ouders hebben.

De Shih Tzu (uitgesproken als sheet-Sue) Ras data zo ver terug als de 17e eeuw Tibet, China. Dit speelgoed ras is gedacht dat het gevolg van de kruising van de Lhasa Apso en de Pekingees. Shih Tzu betekent leeuw, dat is waarom ze worden genoemd door de Chinezen als leeuw honden. De Shih Tzu is een kleine, stevige hond met een dubbele vacht van lange zijdeachtige vacht in verschillende kleuren. Dit ras is energiek, alert, intelligent, en ook erg koppig. Shih Tzu eigenaren meestal binden de haren boven hun ogen in een strik of lint. Shih Tzu hebben gezondheidsproblemen, zoals frequente ooginfecties, het onvermogen om hoge temperaturen te weerstaan, en bont die gevoelig is voor matten en onzindelijkheid. Dagelijks te poetsen en opbinden van het haar is noodzakelijk en een huisdier clip kan worden gedaan als de hond niet concurreren.

De Maltese (uitgesproken mawl-tees) kant van de Maltese Shih Tzu mix terug kan datum 28 eeuwen. Het ras is van het eiland Malta, en is niet wezenlijk veranderd in de tussenliggende jaren. Dit ras heeft een enkele vacht van lange, zijdeachtige witte vacht met donkere ogen en een zwarte neus. De vacht verhaart niet en wordt dus beschouwd hypoallergeen. De Maltese is vergelijkbaar qua uiterlijk (behalve voor de uniforme witheid van zijn vacht) aan de Shih Tzu met een lange, stevige lichaam dat gevoelig is voor problemen met de wervelkolom. Deze honden worden gekenmerkt als gezellig en zeer energiek, moeilijk om zindelijk en onverschrokken. Hun gebrek aan angst voor andere dieren en extreme energie kan leveren ze een handvol voor eigenaren. Maar ze zijn ook schoothondjes that knuffelen genieten en zijn ook goede algemene huisdieren.

De hybride, Mal-shi, pups-die het gevolg zijn van de opmerkelijke Maltese en Shih Tzu rassen – hebben de diverse eigenschappen van beide ouders. Net zoals de Shih-Tzu oorspronkelijk afkomstig uit een mix van Lhasa Apso en de pekinees, het is mogelijk dat op een dag de Maltese shih tzu kunnen worden erkend als een puur ras door de American Kennel Association.

Rebecca Simpson is een voorstander van de rechten van dieren en houdt van alle honden met inbegrip van de schattige Maltese Shih Tzu, of Mal-Shi. Het is belangrijk om de vele positieve kenmerken van de Shih Tzu gemengde rassen, zoals de Maltese Shih Tzu, of Mal-Shi weten. Maltees en Shih Tzu en informatie over de Maltese Shih Tzu, of Mal-Shi, is het onderwerp van dit artikel.

Wat we nodig hebben voor Dierensalons?
Wat U dient te weten over Basset Hound Dogs
Het proces van Shih Tzu Cuts
Soorten vogels
De drie soorten langharige Duitse herder
Bichon Frise gezondheidsrisico’s
Balinese Cats
Vragen u zou moeten vragen Een Chihuahua Fokker
Vergrote prostaat bij honden
Strike a Pose met uw Chihuahua
De werkzaamheid van Electronic Teckel Training

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create