Senior Katten hebben Senior Moments Too!

De toegenomen beschikbaarheid en de vooruitgang in dierlijke zorg en medicatie is nu geboden ons huisdier katten een veel langere levensduur dan ooit tevoren. Het is niet zo ongewoon deze dagen voor een kat om goed te leven dan 16 jaar en zo veel als we van onze huisdieren hebben langer bij ons, het geeft aanleiding tot een aantal gezondheidsproblemen in verband met de oudere kat voordeel.

Net als wij mensen het senior kat tegenkomen algemene slijtage op hun lichaam en de algemene veranderingen in hun levensstijl, zoals stijve gewrichten, gebrek aan eetlust, slaap veranderingen en een andere leeftijd gerelateerde ziekten. Deze veranderingen zullen beginnen om duidelijk de kat eigenaar na het dier bij de leeftijd van 10 en vaak het eerste tekenen zijn de algemene vertragen en steeds minder actief zijn in hun dag-tot-dag routine.

Het is echter niet alleen lichamelijke veranderingen die de senior kat zouden kunnen beïnvloeden, kan de geestelijke vermogens ook worden beïnvloed. Een aandoening bekend als cognitieve disfunctie syndroom of CDS kan van invloed zijn oudere katten en is vergelijkbaar met de menselijke ziekte van Alzheimer. Symptomen zijn onder meer in het algemeen steeds verward over waar ze zijn, wie je bent en vergeet waar de kattenbak is, enz.

CD’s kunnen nogal een schrijnende situatie voor de kat zijn en zal vaak leiden tot veranderingen in het gedrag van de kat. Voorbeelden van enkele van deze gedragingen zijn:

1. Pacing rond een kamer alsof ze niet zeker weet waar ze zijn en are exploring het voor het eerst of gaan van kamer tot kamer zoek naar eten en / of de kattenbak.; 2. Luid aanhoudende meowing, met name op ‘s nachts. Ook dit is gedacht te worden omdat de kat is niet zeker van hun omgeving en is roepen in nood of voor uw aandacht aan hen gerust te stellen.; 3. Hetzij meer dan aanhankelijk aan hun eigenaars of steeds meer op hun hoede of het veranderen van hun gedrag ten opzichte van hun eigenaren.

In deze situaties kan medicatie kunnen worden voorgeschreven door de dierenarts om de in nood verkerende cat rust, maar ook de cat eigenaar kunnen u helpen doordat het bedrag van de kamers de kat heeft toegang tot, zodat het minder verwarrend voor hen en spelen SOFT Rustige muziek in de kamer waar de poes is, kan helpen om hen gerust te stellen mijn bieden extra geruststelling vooral ‘s nachts.

Katteneigenaren moeten ook bewust zijn van andere veranderingen in hun bejaarde katten gedrag en de behoeften te kunnen de juiste zorg en comfort te bieden voor hun huisdier.

Kattenbak gewoonten kunnen veranderen als gevolg van het onvermogen van de kat makkelijk klimmen in het als ze ooit deden als gevolg van artritis of stijve gewrichten. Door ervoor te zorgen dat meerdere kattenbakken zijn voorzien rond het huis met ten minste een lage kant zal het veel handiger voor de senior kat om ze te gebruiken.

Eetlust problemen kunnen sterven ontstaan naar aanleiding van het feit dat oudere katten kan een verminderd reukvermogen te hebben. Dit is belangrijk om een kat om hun eetlust en verlangen te stimuleren voor een bepaald voedsel. Veranderende foodmerken regelmatig en geeft alleen maar nat ingeblikt voedsel, dat is de meest prikkelende is het beste wat een katteneigenaar kan doen voor hun oude kat. Gieten een beetje heet water op de voeding zal ook haar geur.; Slaappatroon kunnen net zo goed veranderen. Deze wijzigingen kunnen zowel een verhoogd bedrag van de slaap en activiteit uitgevoerd door de kat, of wordt de hele nacht wakker ijsberen het huis en miauwen. In beide gevallen is er niet veel een katteneigenaar kan doen, maar om te proberen en aan te moedigen zachte spelen met een bal voor de slome kat om te proberen en hun alertheid of te meeleven met de nacht kat en probeer ze te beperken tot een gezellige comfortabele kamer tijdens de nacht.

Zoals met elke verandering in het gedrag van katten oud of jong het is altijd raadzaam om ze gecontroleerd door een dierenarts om uit te sluiten onderstreept ziekte die kan leiden tot vergelijkbare symptomen. Maar als je kat wordt uitgesproken Breng daarna gewoon ouderdom zal rekening moeten worden gehouden voor hun veranderingen in levensstijl en vergoedingen zullen moeten worden gemaakt om het makkelijker voor uw kat een normaal comfortabele leven.

Keizerspinguïns
Anemoonvis en zeeanemoon
Het verhogen van een Shar Pei Puppy
How To Beagle problemen te identificeren
De Beste Hond Dieet Tips: Maak uw hond gezonder dan ooit
Kennelhoest
Reizen met uw Boxer Honden
Overname van Dog Training – Be The Master!
Lof van de poedel Ras
Hond Cosmetische Chirurgie
Verzekering van het Huisdier – De beste geschenk voor uw Beagle Honden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create