Newt als huisdier

Vergroot ImageWhere ze afkomstig zijn uit

Wanneer veel mensen denken van een newt vragen ze zich af: Wat is dat? ; Een salamander is een amfibie en ze zijn veel zoals salamanders, er zijn honderden soorten salamanders en salamanders, waarvan de meeste aardse maar sommige zijn in het water levende.

There zijn verschillende soorten van salamanders gevonden in de handel in huisdieren met elk deel van de wereld (Amerika, Europa en Azië) hebben hun eigen soorten die het meest gemeen hebben dat specifieke gebied.

Er zijn drie meest voorkomende Europese soorten die de kuif watersalamanders (Triturus sp.), De Europese watersalamanders (Tylotriton sp.), De gestreepte salamanders (Ommatotriton sp.), En er zijn enkele minder voorkomende, zoals de Spaanse Geribbelde newt ( de grootste watersalamander) en de Alpenwatersalamander.

Noord-Amerika heeft de Oost-newt (Notophthalmus sp.) Van deze soort de rood-gevlekte watersalamander is de meest voorkomende en woont in de Rocky Mountains. Amerika heeft ook de Westelijke Newt de rode buik newt, de Californische newt en de ruwe huid newt, ze zijn allemaal te vinden in het westen van de Rockies.

Zuidoost-Azië en Japan hebben vier soorten die het meest aangetroffen als huisdier: de brand buik salamanders, de peddel staart salamanders, de krokodil salamanders en de wratachtige salamanders.

Behandeling en Voeding

Salamanders zijn de verrassende mogelijkheid om bepaalde delen van hun lichaam, zoals hun kleine benen, ogen, ruggenmerg, hart, darmen en kaken te regenereren. Zijn soort van als een hagedis in staat om te groeien terug zijn staart, de cellen hebben de mogelijkheid om de-differentiëren, vermenigvuldigen en vervolgens de-weer te differentiëren om te groeien of de nieuwe ogen of het hart, enz. Is dat niet geweldig te maken? Oh my, als mensen kunnen doen dat ook!

Nu hebben ze deze coole Sci-Fi mogelijkheid, maar dat betekent niet dat zij niet hun schaduwzijde hebben. Salamanders zijn giftige huid als een verdediging tegen roofdieren als de stof wordt uitgescheiden via de huid. Omdat dit, is het aanbevolen dat u uw handen te wassen heel goed nadat u ze hebt behandeld, voor de mond, deze toxine kunnen sommige lichte problemen met je maag kan veroorzaken.

Salamanders zijn carnivoren en insecten, wormen, enz. zijn hun belangrijkste voedselbron, maar toch, watersalamanders opgegroeid in gevangenschap kan een breder scala aan voedingsmiddelen.

Opmerking: Don’t ever voer uw newt planten omdat ze niet de mogelijkheid hebben om planten te verteren, wat betekent dat het plantaardig materiaal blijft in zijn maag en rot, uiteindelijk hem te doden.

U kunt uw newt diepvriesproducten en bereide producten, met inbegrip van levende insecten en zelfs feeder vis (afhankelijk van de grootte van je newt ‘). Nu als je een terrestrische soorten die je zal moeten om hem te voeden op het land maar als je newt is aquatische je kunt hem voeden in het water, in feite, de meeste soorten geven de voorkeur aan water.

Om uw newt gelukkig en gezond, het is een goed idee om hun dieet tussen bevroren voedsel en alles wat je geeft hem variëren. Als je net begint uit te proberen kleine porties van verschillende dingen totdat je iets vindt hij graag (krekels, zwarte wormen, artemia, glas / ghost garnalen, witte wormen, fruitvliegjes, enz.).

Wanneer u voedt uw newt, kunt u gebruik maken van een pincet of met uw vinger, het is echt beter om je vinger te gebruiken, omdat de uiteinden van de pincet kan ernstige pijn aan de binnenkant van hun kleine mondjes. Bij het voederen, wiggle het voedsel langzaam heen en weer, want dit maakt het eten kijken (toch aan de kleine watersalamander) meer smakelijk en echt.

Probeer salamanders feed op hetzelfde tijdstip elke derde dag, dus als u het voederen tijd heb het langzaam, en zorg ervoor dat deze niet wijzigen te veel op een moment, totdat je het op het uur dat het beste is voor u en uw newt.

Aquarium-schoonhouden

It is belangrijk dat uw newt een schone leefomgeving heeft; water dat niet is veranderd of goed gefilterd kan resulteren in een ophoping van ammoniak in de tank, iets dat je kleine vriend kan dodelijk zijn.

Er zijn twee soorten van filtratie je kunt krijgen voor je aquarium: mechanische en biologische. Beiden hebben ongeveer hetzelfde niveau van onderhoud en beide reportedly werken met zo ongeveer hetzelfde bedrag van de efficiëntie.

De mechanische is boven water en de biologische beneden is, een heel belangrijk ding is dat het een goed idee om gebruik maken van stenen decoraties te breken van de stroming van het water uit het filter; salamanders hebben net beentjes en kan niet vechten tegen de sterke stroming als vis kon.

Salamanders zijn schattige kleine wezens en als ze goed zijn verzorgd, kunnen ze een persoon te brengen veel plezier! Ze doen veel kosten niet nodig in hun onderhoud, elke persoon die houdt van dieren moet de newt proberen als een huisdier ten minste een keer omdat ze een aantal coole jongens!

Canine Giardia
Poedel Grooming
All About Yorkshire Terrier Puppies
King Cobra Snakes
Mondelinge en Dental Health de sleutels om uw huisdieren Kwaliteit van Leven
Aquarium Verzorging: Het kiezen van de juiste maat van het aquarium voor uw vissen
Kennelhoest: de oorzaken, symptomen en behandeling
Hoe een goed opgeleide Bichon Frise Have
Parasieten Beagles Might Pick
Advies over de Zwarte Siberische Husky
Hondenvoer Supplement: 5 Tips om Houd uw Canine Gezond

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create