Meest bedreigde soorten

Aan het begin van deze eeuw ongebreidelde jacht en veranderingen in het milieu georkestreerd door de mens begon zijn tol te eisen op andere soorten. De 20e eeuw zag het uitsterven van maar liefst 30 soorten en 500 ondersoorten, velen van hen omkomen in weerwil van de pogingen tot instandhouding om hen te redden. Meer verbazend is het feit dat vier soorten zijn uitgestorven in het eerste decennium van deze eeuw. De Internationale Unie voor het behoud van de natuur en de natuurlijke hulpbronnen (IUCN) is ‘s werelds meest autoritaire lichaam in het handhaven van de staat van instandhouding van verschillende soorten. IUCN gebruikt de term meest bedreigde soorten in zeer specifieke gevallen.

IUCN heeft alle soorten ingedeeld volgens hun nummer – uitgestorven, uitgestorven in het wild, ernstig bedreigd, bedreigd, kwetsbaar, instandhouding afhankelijk zijn, in de buurt bedreigd en het minst betrokken. Uit deze categorieën uitgestorven in het wild levende en bedreigde zijn degenen die vaak worden aangeduid als meest bedreigde soorten ter wereld. Hier is een lijst van de tien meest bedreigde soorten op aarde, waarvan een aantal zelfs zijn uitgestorven in het wild levende hij.

Tien meest bedreigde soorten op aarde

Hier is een lijst van de tien meest bedreigde soorten op aarde:

Alagoas Curassow; Het is een grote fazant zoals zwart gekleurde vogel met een rode snavel. Het heeft een unieke kale grijzige oor patch die halve maan-vormig en niet in andere curassow soorten. Door continue verlies van habitats en ongeremde jacht, is de Alagoas Curassow vermoedelijk uitgestorven in het wild. De laatste niet-geverifieerde rekening van een Alagoas Curassow aangetroffen in het wild was het doden van een aantal soorten vogels curassow in 1988, waarna ze niet zijn in het wild gezien. Er zijn slechts ongeveer een dozijn stamboekpaarden links in Brazilië, samen met vele gekruist met de Razor Curassow-billed.

De Loggerhead Schildpad, dit is zeer bedreigd reptiel is gevonden in de Atlantische Oceaan, Middellandse Zee en de Zwarte Zee. De valse schildpad was eens uitvoerig gejaagd, niet alleen voor zijn vlees en eieren, maar ook voor haar vet die werd gevonden gebruikt in cosmetische industrie. Hun aantal is zeer schaars en de weinige overgebleven schildpadden geconfronteerd met de dreiging van raken in de visnetten. Hun broedgebieden zijn vernietigd in Turkije, waar grote hotels rechtstreeks is gebouwd op de potentiële gebieden en belemmeren het voortbestaan van dit reptiel.

Siberische tijger; Alle soorten van de tijger in de bedreigde dieren ‘lijst en dit Siberische soort is het zwaarst getroffen. Er wordt geschat dat minder dan 200 Siberische tijgers in het wild, bijna alle van hen in sommige natuurlijke reserve. Siberische tijger, de grootste kat op aarde is ook een van de meest bedreigde soorten ter wereld. Het is een andere soort met verlies als gevolg van krimpende habitat en stroperij. Op ze gejaagd door stropers voor hun huid en vlees, dat is genoeg om een familie te voeden gedurende bijna een jaar. Lees meer over interessante feiten over Siberische tijger.

Javan Rhinoceros; Het is een ander zoogdier in lijst bedreigde dier IUCN’s met minder dan 60 links in wilde en gevangenschap. De geschatte populatie in het wild alleen in enkele cijfers en slechts twee populaties bestaan, terwijl de rest worden gefokt in gevangenschap. De hoorn van een Javaanse neushoorn heeft traditionele Aziatische geneesmiddelen waarde en op grote schaal jacht op hen heeft gebracht op de rand van uitsterven. Dan waren er de omzetting van bos habitat voor landbouwgrond die resulteerde in mens-dier schermutselingen, en het resultaat is katastrofisch for this neushoorn.

Noordelijke witte neushoorn, Het is een sub-soort van witte neushoorns de Afrika’s. De zuidelijke witte neushoorn lijkt beter te worden geplaatst met ongeveer 11.000 neushoorns in het wild, maar de noordelijke ondersoort is in diepe problemen. Slechts 12 noordelijke witte neushoorns blijven op de planeet – 8 van gevangenschap en op slechts 4 in de wildernis. Het ergste nieuws is dat de vier wilde dieren niet zijn gesignaleerd sinds 2006 en Er wordt gespeculeerd dat ze niet meer te kunnen bestaande. De noordelijke witte neushoorn is het meest bedreigde dieren ter wereld.

Gharial of de Indische gavial; Het is een van twee restanten van het Gavialidae clan die is een groep van krokodillen, zoals reptielen gevonden op het Indiase subcontinent. Eenmaal gevonden in bijna alle rivieren in het regenwoud van Pakistan naar Myanmar, is het nu alleen te vinden in beschermde reserves van Nepal en India, en is vermoedelijk uitgestorven zijn in Bangladesh, Bhutan en Pakistan. Slechts een paar duizend overleven, maar de toekomst van de gaviaal lijkt veelbelovend als de pogingen tot instandhouding zijn vruchten afgeworpen in India en Nepal en er is is er een gestage toename van hun aantal.

Darwin’s Fox, Het is een kleine donkere hond die is toegevoegd in de lijst met bedreigde door IUCN. Slechts 250 van Darwin Fox worden achtergelaten in twee instandhouding parken in Chili. Naturalist Charles Darwin was de eerste die dit dier uit de San Pedro Island voor de kust van Chili ontdekt in 1834. Vandaar dat is zo genoemd en het dier bleek Darwin’s ‘survival of the fittest’ theorie rechts.

Arakan Bos Turtle; vermoedelijk zijn uitgestorven sinds 1908, de schildpad terugkeer in 1994 kwam als een prachtige ontdekking. Een paar exemplaren werden gespot in een Oost-Aziatische vis markt. De Arakan bos schildpad het bestaan van in het wild is nog steeds dubieus en ze zijn zeer moeilijk in gevangenschap fokken. Er zijn slechts 14 van deze in diverse dierentuinen en aquaria in de VS en de gerapporteerde waarnemingen in zeevoedsel de markten in het oosten voort te zetten.

Mountain Gorilla; Dit is een ander verhaal van een mislukte instandhouding inspanningen in Afrika. Deze sub-soorten gorilla heeft slechts twee overgebleven populaties in de reserves van de DR Congo, Rwanda en Oeganda, waar een constante strijd tussen regeringstroepen en milities heeft geleid tot een volledige verwaarlozing van stroperij en de jacht die de berg gebracht Gorilla’s nummers drastisch naar beneden. De tribale pure smaak het vlees van gorilla’s als een delicatesse en de illegale handel in bushmeat is geland de op de rand van uitsterven. Slechts 700 overleven in het wild, maar de bevolking heeft registreerde een toename van 12% in het laatste decennium. Lees meer over berggorilla’s.

Giant Panda; het internationale symbool van het behoud van het WWF, de reuzenpanda is een andere bedreigde diersoorten. De Panda komt in de beer soorten en alleen te vinden in drie provincies van China. Het WWF heeft geleid pogingen tot instandhouding van Panda werkelijk succesvol zijn geweest en hoewel het nog steeds in de bedreigde categorie, hun aantal gestegen tot 1.600 in het wild uit de rand van uitsterven. Lees meer over bedreigde panda’s.

Veel meer soorten die niet vermeld in de meest bedreigde soorten bovenstaande lijst worden kritisch bedreigd en kan gemakkelijk figuur in deze lijst. Nu is het slechts tot een soort, dat zich bevindt op de top van elke voedselketen, om ervoor te zorgen hun overleving.

Hoe je een goede Parrot koper
Chihuahua pups te koop
Beagle Fokkers: Vragen aan Ask
Pluche Speelgoed
Pomeranians zal niet goed Gel With Children
Zuivere suiker
Betta Fish Feiten
Betrouwbare informatie over een Shih Tzu Hair Cut
Labrador Opleiding: Stop dat het kauwen Habit
De Dalmatische
Beroemdheden & Hun schoothondjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create