Laatste hoop voor Vanishing White Rhinos

In een klein laboratorium in Berlijn, is Hermes Robert testinstrumenten dat krediet zou doen om in een James Bond schurk. Hij heeft metalen probes, reuze spuiten en van een reeks elektroden dat een Abu Ghraib ontsnapt zal verlegenheid te brengen.

Dit verschrikkelijke collectie heeft een goedaardige doel, echter voor Hermes wil het gebruiken om ‘s werelds meest bedreigde grote zoogdier op te slaan: de noordelijke witte neushoorn, waarvan de broedpopulatie is weggevaagd in het wild en bestaat, in gevangenschap, van slechts twee vrouwtjes in een Tsjechisch dierentuin.

Een programma dat kunstmatige inseminatie omvat, in vitro fertilisatie en sex-selectie van embryo’s is om gelanceerd te worden dit jaar onder leiding van Hermes, een zoöloog in het Berlijnse Leibniz Instituut voor Zoo and Wildlife Research, en zijn collega’s Frank Goris en Thomas Hildebrandt. Als dit team, in samenwerking met andere groepen in verschillende Europese dierentuinen, slagen, zullen zij trok een van de meest buitengewone heldendaden in behoud van de natuur. De meeste experts aannemen dat de noordelijke witte is gedoemd en zal de dodo, trekduif, quagga en de Tasmaanse wolf als slachtoffers van de predations van de moderne mens aan te sluiten.

“De noordelijke witte is nu in een uitzichtloze situatie, ‘zei Hermes. ‘Het is in de kleinste mogelijke populatie knelpunt waaruit kan worden teruggestuurd of gewoon sterven. Ik geloof nog steeds dat er hoop is, echter. ‘

Het lot van de noordelijke witte is gekoppeld aan die van zijn neef, de zuidelijke witte. De twee zijn moeilijk te onderscheiden: de zuidelijke is iets gladdere huid, de noordelijke iets langere benen. Duizenden van beide ondersoorten zwierven Afrika savanne tot jagers en stropers snijd de bevolking van elk ongeveer 100 dieren. In de jaren 1960, Zuid-Afrika gestart met een omvangrijk programma gericht op het behoud van de zuidelijke witte. De bewakers werden gestuurd aan de reserves te beschermen, en stropers werden meedogenloos voortzette. Vandaag zijn er meer dan 11.000 zuidelijke witte neushoorns.

Daarentegen, nummers van de noordelijke witte, die ooit zwierven over Oeganda, Soedan en Congo, bleef dalen, zijn grondgebied leed bleef het uitbreken van de civiele instabiliteit en oorlog. In 2000 de soort was teruggebracht tot 30 dieren in de Democratische Republiek Congo Garamba National Park. Door vorig jaar waren er nog maar vier over.

Er zijn nog 10 in dierentuinen, maar: zeven in Dvur Kralove in Tsjechië en drie in San Diego. Van deze, slechts twee vruchtbare vrouwtjes: Najin en haar dochter Fatu, in Dvur. ‘De kwestie is simpel: hoe we het beste kunnen van deze dieren te gebruiken om nummers van Noord-blanken zo snel mogelijk zo groot mogelijk,’ zei Hermes. ‘De hand liggende antwoord is het fokken in gevangenschap, maar dit bleek heel moeilijk met witte neushoorns. Ze zijn zeer terughoudend te fokken in dierentuinen. ‘

De volgende stap is om in te grijpen met kunstmatige inseminatie: niet gemakkelijk met een zeer grote, slecht gehumeurd, gepantserde herbivoor waarvan de reproductieve systeem is een mysterie voor diergeneeskunde. Maar met behulp van moderne medische hulpmiddelen, met inbegrip van ultrasound scanners en instrumenten, zoals de werknemers van Hermes en zijn collega’s, wetenschappers onlangs in geslaagd het fokken van de eerste witte neushoorn kalf met behulp van kunstmatige inseminatie. Het kalf, een zuidelijke witte en nog steeds naamloos, werd geboren in Boedapest dierentuin drie weken geleden. ‘Dat was een echte doorbraak “, aldus Hermes. ‘Alles wat we leren uit het Zuid-wit, kunnen we dan gebruiken op de noordelijke als we eenmaal hebben vastgesteld de juiste protocollen. ”

Later dit jaar zullen wetenschappers proberen de eerste kunstmatige inseminatie van een van beide Najin of Fatu bij Dvur. ‘Zelfs als dat werkt, dan nog zal slechts een begin,’ zei Hermes. Als hij opgemerkt, neushoorns produceren een enkel kalf om de twee jaar op zijn best, die sterk wordt beperkt aantal dat deze twee vrouwtjes kunnen maken.

Wetenschappers hebben een paar andere trucs uit de mouwen steken, echter. De eerste maakt gebruik van de gelijkenis tussen de zuidelijke en noordelijke wit. Onderzoekers leren hoe ze eieren te verwijderen van de vergrijzing neushoorns, waardoor ze op te bouwen voorraden noordelijke witte eieren, die vervolgens kan worden bevrucht. De ontstane embryo’s kan worden geïmplanteerd in het zuiden van blanken, die zou fungeren als draagmoeder voor de soort.

Wetenschappers zijn ook van plan om de scheiding technieken te gebruiken om vrouwelijke zaadcellen produceren afgesplitst van de mannelijke-producerende versie. ‘Zo kunnen we zorgen dat we produceren alleen vrouwelijke noordelijke kalveren. Van degenen die we kunnen broeden nog meer Noord-blanken. Op het einde, we kunnen de noordelijke witte neushoorn te redden, ‘zei Hermes.

Krimpen soorten

Neushoorns eens ging over grote delen van Afrika, het Midden-Oosten en zuidelijk Azië. Er zijn vijf belangrijke soorten en de meeste worden bedreigd – voornamelijk als gevolg van stroperij. Hoorns van neushoorns worden verkocht op de zwarte markt, als een ingrediënt in traditionele Chinese medicijnen of als dolk handgrepen in Jemen en Oman.

Bevolkingsaantallen

Zwarte neushoorn: 3.610

Wit (noordelijke en zuidelijke): 11.330

Indian: 2.500

Javan: 60

Sumatraanse: 300

Maak een Opknoping Krabpalen Post
Gebruik van internet om Yorkshire Terrier pups zoeken
Thailand Militaire is on the Move Again – Geen Puppy is veilig!
Crate Training Uw Labrador Retrievers
Dog Treats – tegemoet te komen aan uw huisdier
Wesp Insect Control: Wesp Vallen en Repellent
Canine Dental Health Care
De wortels van de Duitse Herder
Leven met een Shar Pei Rescue Dog
De Abessijn kat
Rabiës in een Labrador Retriever

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create