Kat Gedrag – Wat maakt een kat … een kat?

En waarom doet een kat koppig aandringen op zich gedraagt als een kat?

Zowat iedereen kan een lijst van de dingen die het meest nauwkeurig identificeert wat een kat is voor hen. Sommigen zullen halen hun Amazing Grace, behendigheid en snelheid. Anderen zullen nostalgie was over hun intrinsieke schoonheid. Er zullen altijd opmerkingen over hun bevoegdheden van de concentratie, uitstekend nachtzicht, de schattigheid van de kittens die zulke sterke moederlijke instincten ontlokt, en hun schijnbare afstandelijkheid en zelfvertrouwen. En waarom lijkt het dat katten niet doen veranderingen of stress goed omgaan? In werkelijkheid zijn deze eigenschappen en anderen, zijn alle alleen de symptomen van de onderliggende kenmerken die meer terecht op de make-up en de aard van katten te definiëren. De katachtige kenmerken opwekken zowel plezierig en gekmakende reacties van mensen, vooral degenen die verwachten katten op te treden als mensen, honden of andere huisdieren. Zonder twijfel, katten zijn uniek. Wat moet in gedachten worden gehouden, is het feit dat katten zijn de nieuwste van een van de gedomesticeerde diersoorten. Dit zet ze zeer dicht bij hun ‘wilde’ wortels.

Studies van kleine wilde katten, dat wil zeggen, ongetemde of wilde katten die wonen buiten de comfort van de mens huishoudens, inzicht geeft aan wat de ‘natuurlijke’ karakter van de kat is. Het is algemeen afgesproken huis dat vandaag kat afstammen van een kleine Afrikaanse wilde kat, Felis silvestris libyca. Een van de opvallende kenmerken van de wilde kat is dat om haar eigen voedselvoorziening te verzekeren en afname van de kans om ten prooi zelf, is het beperken van haar activiteiten tot het zoeken naar voedsel als andere niet. Namelijk ‘s nachts. Katten hebben geperfectioneerd deze nacht-time strategie en kan zeer goed functioneren in weinig licht, of zelfs in wat een persoon kan totale duisternis te overwegen. Beschikt over uitstekende nachtzichtapparatuur, hebben sommige andere kenmerken ook ontwikkeld:

Een gebroken, grillige tabby patroon en kleur van de vacht, die een goed ontworpen camouflage biedt voor het verbergen in het hoge gras of bos-instellingen. Een zwarte kat kan beschikken over de beste camouflage op een donkere, maanloze nacht. ; Hoe zit het met een scherp gehoor, dat kan volgen roofdieren of volgen een prospectieve maaltijd als het beweegt door de duisternis. , In aanvulling op uitstekende nacht visie dat de meeste van beperkte licht maakt, is er het extra voordeel van ogen, die ook ook maar de kleinste beweging.

; Samen met al deze ‘s nachts voordeel, moet een kat ook in staat om snel en nauwkeurig te verplaatsen door middel van het grondgebied naar roofdieren en andere bedreigingen te ontsnappen. Ze zijn in staat om dit te bereiken met het gebruik van geurklieren ligt op hun voeten en op de zijkanten van hun gezicht. Als ze door hun grondgebied, zullen ze markeren prominente objecten langs hun pad. Met deze geurklieren ze kunnen voorzien in een pad dat is extreem makkelijk te volgen. Nu kunnen deze geurvlag te communiceren over de helderste dag of donkerste nacht in tegenstelling tot geluid, zullen ze niet alert roofdieren. Helaas, deze merken moeten worden opgefrist van tijd tot tijd, evenals toegevoegd aan wanneer een nieuwe route is om ontdekt te worden. Een inwoner kat, dat is een kat die heeft beweerd een territorium voor zichzelf, moet voortdurend controleren haar grondgebied te houden de geuren fris en eventuele wijzigingen daarin, zoals een nieuw boom of ander obstakel neergehaalde op haar pad te markeren. Ze wil geen verrassing ontmoetingen in het holst van de nacht op de vlucht voor een roofdier.

Al deze geur markering speelt een cruciale rol in het voortbestaan van de kleine wilde kat. Met slechts zoveel uren in de dag, kan ze niet uitgeven al haar tijd het markeren van een territorium en laten geen tijd voor de jacht, het vinden van water of paring. Als ze dat deed zou ze inmiddels uitgestorven vrij snel. Ze kan slechts aanspraak maken op een gebied dat haar ondersteunt met voedsel (en haar kittens ook), en dat ruimte moet doeltreffend worden onderhouden met haar geursporen. Onder deze omstandigheden, is het makkelijk om te zien dat het niet praktisch is voor haar om haar ruimte te delen voor (2) redenen:

; Er is meestal een beperkte hoeveelheid voedsel in het gebied heeft ze te handhaven op een regelmatige basis. ; De geur routes van andere katten zou waarschijnlijk verwarrend.

; Ten slotte is er het unieke karakter van de moeder een kat dat maakt het heel anders dan alle andere huisdieren. Het antwoord op die vraag ligt in haar wilde erfgoed, ook. Voortbestaan van de katachtige is afhankelijk van het voortbestaan van de kittens. In tegenstelling tot de ‘pack’ dieren, een moeder kat, of koningin als ze bekend zijn, is volledig verantwoordelijk voor de verzorging van haar jongen. Er is niemand anders in de buurt om haar te vertrouwen. Ze moet leren haar jonge alles wat ze nodig om te weten te overleven en te doen voor hun behoefte aan voedsel groter is dan het vermogen van de haar territorium voor hen te zorgen. Ze moet dit doen is een zeer korte tijd en de kittens moeten de capaciteit hebben om alles wat ze heeft leren om te leren. Onnodig te zeggen, een zeer sterke moederlijke binding is noodzakelijk indien ofwel mamma of de kinderen gaan succesvol te zijn op overleving. En, zoals ze leren om te overleven op hun eigen, op een dag zal de nakomeling vrijaf van de koningin grondgebied en vast te stellen gebieden van hun eigen land. Of anders, zal moeder kick ze uit.

Nu hebben we (5) kenmerken die een kat te maken … een kat:

; Katten zijn nachtdieren; Katten zijn territoriaal; Katten zijn solitair; Cats zijn rovers; Katten zijn moeder

; Dus, wat is dit allemaal Over Heat?

De poes de gebruikelijke warmte cycli worden beïnvloed door seizoensgebonden veranderingen in de hoeveelheid daglicht. Deze cycli lopen van januari (als de dagen beginnen te groeien langer) tot oktober (als de dagen beginnen te korten). Ze fietst elke 10 tot 14 dagen totdat ze is gefokt. Warmte-cycli zijn gemakkelijk te herkennen met veel vocale bellen, rollend op de grond en voortdurend wrijven tegen meubels of je benen. Zij zal uitgaan van een fok-positie met haar achterwerk in de lucht en voorpoten in de buurt van de grond.

Note: Steriliseren en castratie is the perfect remedie voor deze situatie. Warmte symptomen zullen ook worden uitgeschakeld, omdat het risico op eierstokkanker en infecties van de baarmoeder. Niet te vergeten bij de opheffing van kitten nesten die niet goed kan worden verzorgd.

Paring bij katten biedt een leuke en interessante afleiding voor de dieren bekend om hun eenzame natuur en een sterk gevoel van het grondgebied. Bij wilde kolonies het is opgemerkt dat een vrouw in warmte zal paren met 18 of meerdere mannetjes in een enkele dag. Sommige ethologen attribuut dit nogal promiscue gedrag aan het feit dat katten moet echt genieten van seks zoveel mensen dat doen. Het punt is betwistbaar en waarschijnlijk niet kan worden vastgesteld een of andere manier. Maar het biedt wel een antwoord op de vraag waarom zo’n eenzame wezens zou verzamelen en vorm complexe sociale interacties op een seizoensgebonden basis. Zoals hierboven is opgemerkt, de moederlijke eigenschap van een moeder kat en haar kittens is noodzakelijkerwijs een sterke aldus een soort van sociale interactie voor katten op een jonge, beïnvloedbare leeftijd. Dus, het is niet zoals katten nooit ervaren enige mate van socialisatie van waaruit zij kunnen putten voor de gereedschappen van opschieten in een grote bijeenkomst van gelijkgestemde dieren.

Wanneer katten te verzamelen rond een regelmatige, betrouwbare voedselvoorziening, zoals een dump of knaagdier besmette stal, kan een koningin niet spenen haar jonge tot achttien maanden. Deze beschikt over een aantal duidelijke voordelen:

; Verpleging houdt de koningin en kittens samen langer dan gebruikelijk is in het wild, waardoor iedereen sociale langer en vreedzaam leven. ; Sinds zogende vrouwtjes niet zal komen in warmte, is de populatie beperkt en behoudt vrede. ; De verpleegkundige kittens not vrij geslachtsrijp zo snel die houdt ook peace en biedt een aantal bevolking te controleren. , Met een meer complexe sociale omgeving, zullen de kittens meer sociale vaardigheden. Hoe langer een kitten verpleegkundigen, hoe langer ze in een lerende modus, dus hoe meer ze leert.

; Wanneer een wilde koningin haar kittens leert om te accepteren als voedsel te doden en vervolgens te jagen voor zichzelf, zij zullen de overgang te maken naar eenzame gedrag. Als de kittens zorgen voor meer voor zichzelf, zal de koningin weerstaan verpleging. Het kitten zal spelen agressiever geworden en ieder zal uiteindelijk hun weg naar het eenzame leven. Ze wordt hervat haar eenzame leven en de kittens zich zal nemen van hen. Maar in de kolonie wilde ondersteund met een betrouwbare voedselvoorziening de drijvende overlevingsinstincten kan worden verbeterd of verzacht door de overvloedige voedsel middelen en een betere sociale ontwikkeling tussen de naburige katten. Dat wil niet zeggen dat de kolonie niet het vermogen van het grondgebied (dump of schuur) om voedsel te ontgroeien en sommigen bevinden zich opvallend op hun eigen voor groenere weiden. Een misschien vermoeden dat katten kunnen opschieten in groepen, regels voor de inzet van wederzijdse overleven en heel succesvol in. Maar ze zijn niet bang om alleen te doen en kunnen zeer efficiënt te overleven door hun eigen bedrog als ze moeten. Ze zijn echt heel verbazingwekkend dieren.

Dus, als je je kat te kijken als ze toont haar dagelijkse gewoonten, herinner heeft ze veel van erfelijke gedragingen die zijn motiverend haar. Of is het haar krabben of spuiten instincten, of wandelen haar domein op dezelfde manier elke dag herstel van haar geur parcours, of ruzie met andere huisdieren in uw huis of omgeving (want het is tenslotte haar grondgebied). Ze doet dat omdat ze geleerd om te overleven in een elegante, complexe, maar verfijnde manier. En het is waarschijnlijk net zo moeilijk voor haar om aan te passen aan je gedomesticeerde leven zoals het zou voor u aan te passen aan het overleven in het wild. Het helpt onthouden … jullie allebei behoorlijk slim wezens.

De volgende keer dat iemand vraagt wat maakt een kat … een kat. Ga je gang en vertel hen. Het is hun schattige poten, nubby neus, rustgevende spinnen, de manier waarop ze wrijft tegen je been wanneer je thuis komt, etc, etc, etc. Maar, zult u weten dat er veel meer dan dat. Catlover-giftsworld

Shih Tzu Problemen Te zoeken
The Dog’s Way
A Closer Look At Pet deuren voor openslaande deuren
Inzicht Hypothyreoïdie in een Great Dane
Zorg is belangrijk in voeding van uw Beagle Hond
Tien dingen om te zoeken in een hondenfokker
De zorg voor uw Engels Bulldogs
Uitwendige parasieten die uw Weimaraner
Het selecteren van de Juiste Hond Kennel Voor When You’re Out Of Town
Gestructureerde Shih Tzu Gehoorzaamheid Training
A Guide To Pommeren Honden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create