Jack Russell Terrier Oogziekten

Wordt beschouwd als een werkende hond, een Jack Russell Terrier behoeften gezonde ogen om zijn werk te doen. Hun amandelvormige ogen zijn belangrijker dan hun vacht.

Regelmatig schoonmaken is niet genoeg om de gezonde toestand van een Jack Russell Terrier ogen te waarborgen. Kennis van enkele van de gemeenschappelijke problemen met de ogen is een manier van beschermen van hun ogen uit eventuele bijzondere en volledige blindheid.

Staar – Een cataract is een erfelijke ziekte kenmerkt zich door het wolkendek of ter plaatse op de lens van het oog. Deze aandoening doet zich voor wanneer er een verlies van de normale transparantie op de lens van het oog. Dit probleem vervaagt de visie en kan leiden tot blindheid als deze niet behandeld als de tijd gaat door. Om te voorkomen dat cataract hebben geblokkeerd in blindheid, moet het meestal worden behandeld door chirurgische verwijdering van de lens.

Cataract is aangenomen als een erfelijke ziekte, maar dit kan ook veroorzaakt door verwonding aan het oog, blootstelling aan grote hitte, straling, diabetes en ouderdom. Andere redenen voor het optreden van cataract zijn onder andere ontsteking, specifieke metabole ziekten, aanhoudende papillaire membraan (ppm) of gebrek aan voedsel.

Distichiasis – Distichiasis treedt op wanneer er een abnormale groei van kleine haar structuren aan de binnenkant van de bovenste of onderste oogleden. Deze abnormale haargroei veroorzaakt irritatie aan het hoornvlies. Het aangedane oog wordt rood, ontstoken of kan een kwijting te ontwikkelen en in sommige ernstige gevallen, het hoornvlies kunnen worden zweren en blauwachtig van kleur. Indien onbehandeld, kan deze haren irritatie en gevolg kan zijn voor blindheid als infecties te ontwikkelen.

Distichiasis wordt behandeld chirurgisch waarbij de deksel is gesplitst en de gebieden met abnormale haren worden verwijderd. Antibiotische oogdruppels wordt gebruikt om te helpen besmettingen in de chirurgie te heffen. Electro-epilatie wordt gedaan door het passeren van een fijne naald in de haarfollikel. That follikel wordt verbrand om het haar zijn roots vernietigen.

Glaucoom – Glaucoom komt vaker voor bij honden dan bij katten. Het is een voorwaarde van een verhoogde druk in de oogbol. Als de druk in het oog toeneemt, de cellen van het gezichtsvermogen in het netvlies op de achterzijde van het oog beschadigd raken en de visie. Er zijn twee vormen van glaucoom, de primaire en secundaire. Primair glaucoom wordt veroorzaakt door een erfelijke abnormale hoek op het punt waar de iris en het hoornvlies voldoet hiermee aan de afrit van de vloeistof uit het oog hinderen. Secundair glaucoom wordt veroorzaakt door een ontsteking van structuren binnen het oog. Deze ontsteking kan het gevolg zijn van infecties of auto-immuunziekte, een trauma of kanker.

Tekenen van glaucoom zijn verwijde pupil, bewolking binnen het hoornvlies en / of uitbreiding van de bloedvaten in het witte gedeelte van het oog genoemd sclera. Zie uw dierenarts voor advies over hoe deze ziekte wordt behandeld.

En je moet altijd onthouden dat honden besmet zijn met een van deze ziekten niet moet worden opgenomen in een fokprogramma’s om de verspreiding van ziekten onder de honden te elimineren.

Anlan ajaw is niet alleen een schrijver, maar ook een groot liefhebber van honden. Ontdek meer over Jack Russell Terriërs op deze site gewijd aan Jack Russell honden.

Hoe erg kan Chihuahua Allergieën Get?
Tips vinden van een mops Rescue
Wat doe Garnalen eten
Waarom de Havanezer Honden zijn een uitstekende Breed
Steller zeeleeuw Feiten
Wat is A Girl’s Best Friend, paarden of Diamonds?
Hond jeukende huid
Een stap voor stap handleiding voor Frise Bichon Grooming
Wat U dient te weten over Basset Hound Dogs
Hoe uw hond te stoppen met springen On You (En plassen op Cue) Get
Op zoek naar Keep Your Siberische Husky Gezond

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create