Informatie met betrekking tot wilde katten

Dus wat is de deal met wilde katten? waarom is er zoveel ophef is over hen en waarom zijn ze een last op de omgeving en de middelen over de hele wereld? Een kattenkolonie schepsel is aangeduid als een wilde, ongetemde, wilde dier dat van een toestand van domesticatie gegaan naar een wilde aanwezigheid. Wilde katten zijn meestal nestje kittens van huiskatten, dat overgebleven was, verstoten, afgedankt door hun eigenaren. VN-gewend aan mensen, ze leven in kolonies in stedelijke gebieden … in steegjes, winkelcentra, vuilnisophaal gebieden, enz. Als het ze lukt af te wenden honger en de dood van andere roofdieren zoals coyotes, vossen, honden, ze gedijen en ras op een wonderbaarlijke rate – het produceren van meer dan een half miljoen nakomelingen in hun levensduur. Een last op de middelen, zijn miljoenen jaarlijks besteed om ze te besturen.

Er zijn twee benaderingen vaak bepleit om te gaan met dit probleem. Een is genadeloos euthanasie van elke gevangen wilde. Het andere, dat is veel zinvoller en wat ook ik voorstander van, is TNR dwz Trap, Neuter and Return – Het betreft het vastleggen van de zwerfkatten, steriliseren ze en terug te sturen naar het gebied. Deze benadering, afgezien van het feit meer humane, is ook meer succesvolle en kosteneffectiever dan herhaalde pogingen tot uitroeiing sinds het gebied van katten gedood snel wordt overgenomen door andere verwilderde. Tijdens TNR, zijn katten ook vaak ge├»mmuniseerd en een van hun oren gejat om ze te identificeren als zijnde ge├źnt en gecastreerd.

Whilst wilde katten hebben verwoestende ecologische influences op de biodiversiteit van certain soorten zoals de uitsterven van huitas from het Caribisch gebied en de Guadalupe Storm-stormvogel van Pacific Mexico, zijn ze ook verondersteld om van nut zijn bij het beheersen van de groei over van de populaties van bepaalde diersoorten. Een voorbeeld hiervan is de verwijdering ervan uit Macquarie Island, waar het aantal ratten en konijnen groeide exponentieel en had schadelijke invloeden op de lokale ecologie including de inheemse zeevogels. Debat gaat verder wilde katten en hoe u het beste omgaan met hen, terwijl ondertussen de take home message voor huisdiereigenaren is om hun katten castreren – niet alleen om te voorkomen dat te maken met een nestje kittens elke paar maanden – maar ook voor de gezondheid van de katten.

De auteur is een blogger over katten en een expert op het gebied van wilde katten.

Puppy Training Tips
Ramp Planning: Bespaar uw huisdier in een noodsituatie
De Percheron Paarden
Zich baserend op een goede Shih Tzu Rescue Centre
Hond Health Insurance Plans – Haal het beste ziektekostenverzekering voor uw hond
De ruwharige Griffon
Zelfgemaakte recept voor hondenvoer
Bedreigde Tijgers
Parkiet Care
Pet Rats: met ratten als huisdier
Verzorgen: Supplies uw hond nodig heeft

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create