Heupdysplasie Behandeling

Het heupgewricht is een kogelgewricht soort van gezamenlijke, waar het einde van het dijbeen perfect past in het stopcontact van de heup. Wanneer die lijden aan heupdysplasie het hoofd van het dijbeen niet invoegen correct in het stopcontact. De normale werking van de heup is sterk beïnvloed door dit. Het kraakbeen van het gewricht slijt uiteindelijk uit, waardoor immense pijn en ongemak. Hip dyaplasia kan optreden bij alle dieren maar is het meest voor bij honden. In zeer zeldzame gevallen kan het ook voorkomen bij de mens. Grotere hondenrassen, zoals Duitse Herders, Pinschers, Labrador Retrievers, Doberman, etc zijn genetisch meer vatbaar voor heupdysplasie.

Oorzaken van Heupdysplasie bij honden; Hoewel heupdysplasie in de meeste gevallen wordt veroorzaakt door genetische afwijkingen, kunnen er verschillende andere factoren die de hond kunnen beïnvloeden. Heupblessure of gewrichtsbanden scheuren op zeer jonge leeftijd kan ook leiden tot heupdysplasie bij honden. Snelle groei pups in de periode tussen de drie tot tien maanden van leeftijd kan ook leiden tot abnormale hip ontwikkeling. Samen met dit, kan het over belasting van de heupgewrichten van een zeer jonge leeftijd ook leiden tot heupdysplasie. De volgende symptomen zullen helpen om gebruik te maken heupdysplasie behandeling in een vroeg stadium.

Symptomen van Heupdysplasie bij honden; Heupdysplasie kan worden opgemerkt bij puppies die zo jong als die van 8 tot 10 maanden. Puppies die lijden aan heupdysplasie zal de weerstand tegen springen, rennen en andere fysieke activiteiten waarbij de heup. Honden hebben meestal de neiging om hop als een konijn tijdens het hardlopen. Er is ook de stijfheid en pijn in de ledematen. De hond pijn in het been erger en de heup verzwakt verdere na een tijd. Na enkele maanden, de honden volledig te vermijden een lichamelijke activiteit zoals springen, hardlopen of wandelen. Ze vermijden ook traplopen en zelfs strekken van de benen kan ernstig gewond voor hen. Dit alles kan leiden tot heup artritis en in ernstige gevallen, de honden zullen niet in staat te lopen zonder hulp. Als uw hond met een van deze symptomen, scroll naar beneden om een aantal effectieve honden heupdysplasie behandelingen te lezen. Vóór die u kunt meer lezen over heupdysplasie symptomen bij honden.

Behandeling heupdysplasie bij honden; de eerste plaats arts zal adviseren een X-ray voor een nauwkeurigere analyse en behandeling van de aandoening. Na de diagnose meestal zijn er hoofdzakelijk drie lijnen van heupdysplasie behandeling – medicijnen, chirurgische behandeling en gedragsmatige behandeling.

Medicijnen; Medicijnen zijn over het algemeen voorgeschreven om de ernst van de symptomen van heupdysplasie te verminderen. Artsen kunnen medicijnen voorschrijven, zoals Rimadyl en Etogesic, die helpen om de pijn, pijn en ontsteking van het heupgewricht te verminderen. Deze medicijnen hebben een aantal bijwerkingen bij honden, zoals misselijkheid en diarree. Nutraceuticals kan ook worden voorgeschreven door de artsen, omdat deze medicijnen zijn niet alleen vrij van bijwerkingen, maar zijn ook effectief tegen artritis gerelateerde problemen. Over the counter geneesmiddelen als aspirine en ascriptin kan pijn en ontstekingen te verminderen, maar ook moet worden gegeven onder medisch toezicht. Lees meer over hond artritis supplementen: artritis bij honden.

Chirurgische behandeling; Verschillende chirurgische opties zijn beschikbaar vandaag. Echter, zijn deze opties gebruik gemaakt volgens de ernst van de aandoening en de leeftijd van de hond. Wanneer een hond is ongeveer vier tot vijf maanden oud zijn, is Juvenile Pubic Symphysiodesis chirurgische ingreep gekozen. In dit de twee bekkenbeenderen zijn samengesmolten met het oog op de juiste beweging van de gewrichten mogelijk te maken. Het voordeel van deze ingreep is dat het helpt de andere bekkenbeenderen zich normaal te ontwikkelen en vermindert de kans op artrose. Een andere optie is Triple Pelvic osteotomie. Deze operatie optie kan worden genomen bij honden die minder dan 10 maanden oud. Deze procedure houdt het snijden en de rotatie van het bekken in een zodanige wijze, dat de kop van het dijbeen strak in het stopcontact. De laatste optie in ernstige gevallen kan de totale vervanging van de heup worden.

Gedragsmatige behandeling; Dog overgewicht is een probleem, omdat het kan leiden tot extra druk op de gewrichten. Dus het gewicht van de hond moet onder controle worden gehouden. Het geven van de juiste soort hondenvoer zal helpen om de juiste gewicht te blijven. Oefening zoals zwemmen en matige vormen van lichamelijke activiteiten zoals wandelen en joggen kan ook het voordeel van de hond. Het masseren van de heupen en gewrichten van de hond elke weekend kan niet alleen helpen om spieren te ontspannen, maar ook pijn te verlichten.

Ik hoop dat de bovenstaande informatie gaf je een eerlijk idee op heupdysplasie behandeling. Als heupdysplasie is erfelijk, kan selectieve fokken van honden te helpen tot op zekere hoogte. Heupdysplasie kan zeer pijnlijk zijn, dus neem de juiste zorg en hond gebruik maken van de juiste behandeling van uw honden vrienden behoeften.

House training is gemakkelijk wanneer u hen helpen te leren
A Guide To Pommeren Honden
Waar Beagle Plaatjes Geniet
Gereedschap nodig voor Teckel Training
A Guide To Gehoorzaamheid training voor uw Golden Retriever
Chinchilla’s als huisdier – Chinchilla Feiten
Alligator bijtschildpadden
De Noorse Boskat
5 Basisbediening Dog Training Fouten
Informatie je nodig hebt om uit je Yorkshire Terrier fokker
De wortels van de Duitse Herder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create