Het maken van een tv-documentaire

Heb je ooit gemerkt hoe het lot een manier genoemd in en het nemen over uw leven heeft?

Dat is hoe het voelde toen ik de telefoon ophing. We waren in het midden van productie plannen voor de tv-documentaire van mijn roman, Het lot van de Hengst, en dingen uit elkaar te vallen.

Het was niet zoals iedereen gewoon hadden hun tenten gevouwen en liep weg. Niet zoals dat op alle. Wat er gebeurd is, is dat mijn grote vriend, Bolden Abrams, Jr, net was overleden en ik was op hem rekenen voor de muziek.

Het was een paar jaar since Bolden en ik had collaborated op alles. Maar, we hadden altijd gezegd dat we zouden samen een film te maken – en dit zou worden. Enkele van de beste en meest getalenteerde mensen van Philadelphia werden om te werken aan dit project. Mensen als John Roberts, de camera man, Mike Lemon en zijn talent agentschap, Maxine Bochnia voor het bewerken, Russ Diamond en zijn bedrijf voor de DVD-productie, Axiom webworks en Todd Burgard voor grafische vormgeving … de lijst gaat maar door. Het is niet gemakkelijk trekken samen zo’n team. En, wanneer u werkt in de televisie, waar de inzet hoog is, eventuele wijzigingen in de creatieve team kan een project instorten als een huis van kaarten.

Wat moest ik doen?

Zonder de juiste muzikale genie naast me, hoe kon ik samen te houden van het gevoel en de toon van deze film? Bang, heb ik besloten om terug te gaan naar de plaats waar het allemaal begon. . . terug naar het paard waarmee het allemaal begonnen.

It was 1984 en de Michigan horse gemeenschap was in een periode van groei. Jager-Jumper stallen werden opstarten, werd Arabische paardenraces roeren, Jim Andreson van Selket Arabieren roem, was net een paar jaar verwijderd van het vinden van zijn wereldkampioen hengst, Furno Khamal, en sommige mensen door de naam van Ellis waren bewonderende een baai veulen net geboren. Wat denk je van de nieuwe man?

Ik was niet ergens in de buurt Michigan in die dagen, dus ik heb niet het veulen zien of weten dat sommige van de mensen die later een belangrijke rol spelen in mijn leven. Ik was in Philadelphia, het opnemen van nummers met mijn producer en vriend, Bolden, op zijn onafhankelijk label, koffie en room Music. Zoals iedereen kan je vertellen, hoewel, ik zat te denken over paarden en hoeveel ik heb gemist met een. Misschien dacht ik over het hebben van een boerderij op een dag en alle paarden ik heb, nadat ik won een paar Grammies. Grappig, hoe dingen werken. Herinner me de naam Jim Andreson en Selket Arabians.

De baai veulen in Michigan zou uitgroeien tot een prachtig winnaar in de show ring. Vanwege zijn Europese bloedlijnen en racen afkomst, een groep investeerders bundelden hun geld en besloten hem terug. Arabische paardenraces was echt opstijgen in dit land en het was een geweldige tijd te krijgen op de begane grond. Wie kan een succesvol fokprogramma van de Arabische renpaarden vast kunnen zetten hun bedrijf op de kaart. De sleutel tot zulk een benijdenswaardige en potentieel lucratieve positie was een succesvolle race-hengst. Het veulen was niet alleen mooi en stijlvol, hij was een geboren atleet.

Zijn racecarrière begon goed. Derde, tweede en eerste, in die volgorde bij Mt Michigan. Aangename racetrack. De race mogelijkheid belde waar en hij werd verscheept naar Florida, waar Arabische paarden waren racen op Tampa. Delaware Park was de volgende op het circuit en als de Florida racing meet kwam tot een nauwe, hij was verzonden Noord een van de hengsten racing voor de glorie van wat would (uiteindelijk) worden de Premier Arabische circuit in het land geworden. Dingen waren er goed uit. Ze waren op zoek naar zeer goed.

Iedereen die regelmatig de Delaware Park Racetrack weet dat Philadelphia niet erg ver weg. Alsof het zijn lot zou hebben, was ik niet de enige paardenliefhebber in Philadelphia toen. Slechts een paar blokken verwijderd van mijn plaats was een lange, slungelige man genaamd Jim Andreson die een fokkerij van Arabische merries gehouden op een boerderij in de hele lijn Jersey, en hij was op de rand van een ontdekking die de richting van zijn geheel zou verschuiven het leven. Ook de mijne, zo bleek. Ieder van ons ging over een paard dat altijd zou veranderen ons leven te ontmoeten.

Jim had begon zijn kudde, bekend als Selket Arabieren, als een jonge man helemaal terug in North Dakota. Door de vroege jaren 90, woonde hij de hoge levensverwachting, te beginnen succesvolle discotheken in het hele land, en hij zich kon veroorloven een paar mooie goede paarden. Omdat het een lange man, meer dan 6 voet-drie, Jim had een hoger-dan-gemiddeld paard te rijden en Arabieren van die grootte waren niet makkelijk te vinden. Het was op een reis naar Florida renstal, waar hij op zoek was naar atletische paarden, dat hij een jonge bruine hengst zag dat blies hem weg. Niet alleen was het paard atletisch, maar hij was exotische en expressieve als de Arabische paarden van de grootste dromen van Jim. Hij was precies het soort paard Jim wilde fokken voor, en hij was meer dan 16 Handen hoog. Jim wist niet, maar hij werd geconfronteerd met de meest recente World Champion Jr Hengst van de befaamde Salon du Cheval, geëxporteerd vanuit Nederland naar de Verenigde Staten met plannen om de booming Arabische racing scene hier te veroveren.

Dit paard was de grote en in sommige kringen, legendarische Furno Khamal. En Jim geboekt elk van zijn merries naar Khamal rechts op de plek.

Ik wist niet over Grand paarden zoals Khamal toen omdat mijn eigen ogen werden gevuld met de aanblik van een andere hengst, die kwam in mijn leven – of geslagen in het – met een kracht zo sterk dat het me rukte direct uit mijn opnames carrière in Philadelphia en in het land leven van de landelijke Lancaster County, waar ik was opgegroeid. Dat paard, zoveel lezers hebben leren kennen, was de mooie, Michigan geboren hengst kwam ik tot Nahgua bellen, en werd whisked af in de nacht uit Delaware Park racecircuit naar de plaats waar ik hem zou zien. In tegenstelling tot Jim, die de hoeksteen van zijn fokprogramma gevonden op een race-boerderij in Florida, kwam ik een face-to-face met de mijne op een land verkoop van paarden waar hij was verkocht voor de slacht.

Hoe kwam hij tot deze verkoop, en wat er is gebeurd voor een aantal van de mensen die van hem hield, is wat gebracht over mijn roman, Het lot van de Hengstenkeuring. Zoals iedereen die houdt van paarden kan je vertellen, hoewel, paarden zijn niet alleen iets wat je zelf. Als je met de stroom, kunnen ze uw liefde voor hen om te zetten in een levensstijl.

Het moet niet verwonderlijk dat – vroeger of later – ik zou horen over Furno Khamal. By now, had Jim Philly left, moved his horse breeding operation to een boerderij nabij Hickory Corners, Michigan, en de international Arabian horse world at his feet was. Miljoen dollar biedt kwamen in, en hij draaide ze naar beneden. Hij had gevonden de hengst die Selket Arabieren zou op de kaart gezet en Khamal zou eeuwig leven met hem. Net als vele anderen, hoopte ik voor merries goed genoeg om te broeden om deze wereld-klasse hengst en ik hoopte dat ze zou zijn dochters van mijn eigen, magische Nahgua.

Grappig, hoe dit uitpakt als het gaat om paarden magie.

Het was ergens rond 2005 en Nahgua was bijna aan het einde van zijn levensduur. Zijn verhaal was verspreid in meer dan zestig landen en ik had het geluk gehad om een aantal goede races merries voor hem te kopen van een sjeik. Het is al een paar jaar geleden Nahgua had geen veulens verwekt en in zekere zin,, Ik wist dat deze zou de laatste merries voor hem zijn. Een van hen, een grijze merrie genaamd ELD Bee Arin, was ongewoon groot voor een Arabische en mijn gedachten gingen onmiddellijk naar Furno Khamal. Natuurlijk had ik contact gehouden met Jim de loop der jaren, en het is interessant dat we allebei werken om het zelfde soort Arabische paard te maken – grote, exotische en krachtig. Tot slot, ik had een merrie groot genoeg te fokken Khamal en ik riep meteen! Hoewel Khamal was gegaan door nu, ik was er zeker van Jim bevroren sperma had opgeslagen. . . Tot mijn teleurstelling, had het laatste, kostbare rietjes van het leven Khamal is opgeslagen voor de toekomst van Selket Arabieren verloren is gegaan toen de stikstof tank waarin ze waren opgeslagen, is mislukt.

Echter. . . er was een baai achterkleinzoon van Khamal; slechts een drie jaar oud. Zou ik overwegen het fokken van de merrie naar hem, in plaats? Zijn naam was Selket Louchiano en hij was uit een 16,1 hand merrie waarvan de dam had geproduceerd zeven nationale kampioenen in de hele wereld. Zou hij goed genoeg voor mijn merrie?

Als het broedseizoen ging, Nahgua had betrekking op drie merries en ik was gelukkig. Ik werd ook erg nieuwsgierig over deze jonge hengst, Louchiano, en Jim bood hem aan mij rechts rond de tijd dat plannen werden gemaakt voor een tv-documentaire over het verhaal van Nahgua’s.

Louchiano had gewonnen Supreme Champion Sport Horse in Hand aan de Michigan Futurity en hij was te concurreren in de Sweepstakes Stallion klasse bij de Arabian Horse Nationals, in Kentucky. Het was een glamoureuze, stimulerende evenement met enkele van de beste Arabische paarden in het land, maar ik had alleen oog voor de grote, Bay Horse voor me die nacht. Kijken Louchiano in die arena, torenhoge rustig meer dan twintig andere hengsten onder fel licht, het geluid van harde muziek en applaus, ik wist dat als ik was gevraagd door een filmstudio een paard tot het deel van Nahgua spelen in vinden lot van de hengst, zou er geen twijfel in mijn hoofd dat ik hem had gevonden.

Wie kan verklaren het mysterie van het leven en hoe de dingen werken? Enige tijd rond de Nationals, het maakte zin voor Selket Arabieren en de race stal van Hevener Farms aan onze paardenfokkerij activiteiten samen te voegen. Louchiano ingevoerd training voor het filmen en de bevordering van het lot van de Hengstenkeuring en Jim en ik kondigde onze fusie van de internationale Arabische paard gemeenschap via Arabhorse, op onze websites en in vele andere publicaties. Langs de weg, Naghua verliet deze wereld en de krachten gebundeld met Khamal. Ergens in de grote buiten, ik weet het is niet de rauwe muziek van de show ring ze dansen, maar een glinsterend symfonie gespeeld door mijn vriend, Bolden.

Wat u te wachten voor de rest van ons? Dat is tot Selket Louchiano nu, en een aantal heldere nieuwe veulens dartelen rond de boerderij dat een verschrikkelijk veel op hun vader kijken.

Je kwam bij me terug, Nahgua. Je kwam terug in schoppen. . . .

De Bedlington Terrier
De waarschuwingssignalen van een Fake Pug Fokker
Op jacht met Beagles
Puggle Opleiding en beloningen
Bastaarden En Rottweiler Mixes
Ammoniumchloride voor geiten
Alles Over De AKC Yorkshire Terrier Standaard
Horse Barn Onderhoudstips
Gebruik van echografie voor laproscopy and in Zoogdieren Diagostics
Waar u de beste Cat Grooming Supplies zoeken?
Cat Grooming

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create