Gordeldier Lizard Feiten

Gordeldier hagedis is een geschubde hagedis die wordt gevonden in de woestijnen van Afrika. Het kenmerk van dit soort van Lizard zijn de dikke, beschermende schalen dat de lichaam bedekken. Deze hagedissen zijn goed aangepast aan het leven woestijn. De handel van gordeldier hagedissen verboden is in Zuid-Afrika, maar u kunt vinden gordeldier hagedissen als huisdieren in sommige regio’s van Noord-Amerika en Europa. Scroll naar beneden voor een aantal interessante feiten over gordeldier hagedissen.

Armadillo Lizards – Fysieke kenmerken

Gordeldier hagedissen (Cordylus cataphractus) zijn ook wel bekend als ‘tropische omgord hagedis’, ‘Armadillo omgord hagedis’ of de ‘gordeldier stekelige agame. De lengte van deze schilferige hagedissen bereik tussen 16 en 21 centimeter. Hebben ze veelal een bruin gekleurde lichaam, echter, kan er lichte variaties volgens de soort. De onderbuik van deze hagedis is geel van kleur met wat zwart ontwerpen. De neusgaten van gordeldier hagedissen zijn als kleine buisjes, die hen helpen bij het identificeren van prooi of predator. Ze hebben een afgeplat lichaam, dat hen helpt te kronkelen in rotsspleten erg snel. Een uniek kenmerk van deze hagedis is de defensieve houding, waarin het rollen tot een ‘stekelige ring’ vorm, door te grijpen zijn staart in de mond. Het kan zijn, omdat van deze defensieve houding, dat deze hagedissen de naam gordeldier hagedissen kreeg. Gordeldieren ook oprollen tot een bal, als ze worden bedreigd. Er wordt echter gezegd dat deze houding van de hagedis zachte onderbuik, dekt als enige de geschubde rug is blootgesteld.

Lees meer over:; Anolis Lizard feiten; baardagaam feiten; Phrynosoma Platyrhinos: The Desert Gehoornde Lizard; Groene Anolis hagedissen; Habitat en Habits

Gordeldier hagedis habitat omvat dichte vegetatie (struiken en boompjes) en rotsen. Ze hebben meestal te verbergen in de scheuren en spleten als ze worden bedreigd. Zelfs tijdens de winterslaap, zijn deze spleten door hen gebruikt. Ze zijn woning en de grond zijn niet ‘s nachts. Gordeldier hagedissen zijn gevonden om actief te zijn overdag en voeden zich met insecten, spinnen en ongewervelde dieren. Meestal zijn ze traag bewegende dieren, maar kan sneller als ze worden bedreigd lopen. Gordeldier hagedissen leven in familiegroepen. De vrouwtjes geven geboorte aan jong en voeden de jongen. Het is zeer zeldzaam voor deze hagedissen te baren jongen, omdat de meeste soorten leggen eieren. Gordeldier hagedissen zijn een onder hen soorten hagedissen die geboorte geven aan jongeren. Echter, de kleintjes hebben een zeer dunne vliezige lichaam te bedekken tijdens de geboorte, die ze open te breken. De levensduur van gordeldier hagedissen wordt gezegd dat ongeveer 20 jaar in gevangenschap. Lees meer over de verschillende soorten hagedissen.

Gordeldier Lizards als huisdier

Hoewel, armadillo hagedissen zijn niet bedreigde soorten, is hun handel verboden in Zuid-Afrika. Echter, deze hagedissen zijn zeer volgzaam en dus de voorkeur als huisdier. Ze niet terugslaan als ze worden bedreigd, en in plaats daarvan proberen zichzelf te verbergen of zich oprollen tot een bal. Om deze dieren te verhogen als huisdieren, je moet ze voorzien van een geschikte omgeving. Als je twee à drie gordeldier hagedissen, moet je een 20 liter tank voorzien van een scherm. The bottom of the tank must be covered with een dikke laag zand, rocks crevices with en takken. Je moet dit substraat reinigen of veranderen zodra het elke maand. Je moet het volledige spectrum van reptielen lampen gebruiken voor deze kooi. Een thermische gradiënt in de behuizing ten goede zal komen. De behuizing moet een gemiddelde temperatuur van 85 graden Fahrenheit. U moet ook een zonnen gebied met een warmtelamp ingesteld op 120 graden Fahrenheit. Plaats een kom met schoon water, dat moet worden schoongemaakt en bijgevuld op een dagelijkse basis. Gebruik feeder insecten, zoals meelwormen en krekels om uw huisdier te voeden. Lees meer over hagedissen als huisdieren en soorten huisdier hagedissen.

Nu weet u meer over gordeldier lizard feiten. Als u geïnteresseerd bent om meer te leren, een onderzoek uit te voeren over dit interessante dier. U kunt ook het verwerven van een gordeldier hagedis als huisdier.

Kolibries en HummZingers
Wat te zoeken in een Beagle Rescue Center
Cat Artritis – Wat zijn de symptomen en hoe kunt u helpen uw huisdier.
Wat u moet weten voordat u de Olifant Neus Vis aan uw aquarium
Chinchilla belangrijke richtsnoeren voor het vakkundig gebruik van Pet Chinchillas
Natuurlijke eiwitbronnen voor honden
Soorten Terriers
Een Boxer Behoefte Positive Reinforcement Training
Hoe belangrijk is Dierensalons voor uw huisdieren
Vlooien en wormen en teken – Oh My
Boston Terrier Pups Kleuren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create