Earthworm Biologie

Het was Charles Darwin die voor het eerst erkend dat het belang van regenwormen, beschrijft ze als ‘de natuur ploeg’. Tegenwoordig is het goed weet wat een gunstig effect heeft de regenworm chemisch en fysisch op de bodem. Door gravende in de bodem, de aardworm verhoogt het vochtgehalte van de bodem, doordat het regenwater te infiltreren dieper, en de beluchting van de bodem waardoor een betere ontwikkeling van de wortels.

Terwijl de uitwerpselen van de regenworm, bekend als gietstukken, hulp bij het verrijken van de bodem, te wijten aan het rijk aan fosfor, magnesium, calcium en stikstof. Sinds de regenworm verhoogt de vruchtbaarheid van de bodem, wordt het steeds meer geïntroduceerd in landgebieden dat het gebrek aan regenwormen, om aangetaste gebieden van het land te verbeteren en verhoging van de productie van planten in agrarische gebieden.

Wetenschappelijk, is de aardworm ingedeeld in het phylum Annelida, en ze variëren in grootte van enkele millimeters tot meer dan 3 meter in lengte, hoewel de meeste soorten maatregel paar centimeter in lengte.

De biologie van de aardworm

Éen van de meest voor de hand liggende functies van het lichaam van de regenworm is de segmentatie, wat niet alleen een uiterlijk kenmerk, maar komt ook door bijna al haar interne structuur. Het voorste gedeelte van de aardworm, of het hoofd, is samengesteld uit de prostomium, dat is een lip-achtige uitbreiding gelegen in de voorkant van de mond, die hij gebruikt om zijn weg te ver in de bodem.

Elk van die segmenten zijn lichaam heeft behaarde structuren, bekend staat als setae die kan worden verlengd en ingetrokken, en worden gebruikt voor de motoriek. Het ontbreken van andere loc structuren, met uitzondering van setae, stelt de aardworm efficiënt ingraven in de bodem. Plus, er zijn klieren in de huid, die slijm afscheiden die helpen bij het houden van gesmeerde de aardworm, die weer helpt de aardworm gemakkelijk graven in de bodem en ook helpt bij het stabiliseren van afgietsels en holen.

De regenworm heeft geen ogen, in plaats daarvan heeft cellen die gevoelig zijn voor licht op zijn buitenste schil. Deze cellen kunnen de regenworm aan het licht, alsmede de veranderingen in de intensiteit van het licht te detecteren. De cellen van de huid zijn gevoelig voor chemicaliën en raak ook.

De regenworm heeft dan ook geen longen, en het ademt door zuurstof wordt gediffundeerd in het lichaam via de huid. De zeer doorlaatbare huid van de aardworm maakt het gevoelig voor het drogen gemakkelijk uit.

Het spijsverteringskanaal van de aardworm is een van de unieke kenmerken, namelijk een sterk aangepast aan de activiteiten van gravende en voeding. De regenworm inneemt bodem, samen met de ontbinding van organisch materiaal in, die zijn gemixt door krachtige spieren en doorgegeven via haar spijsverteringskanaal. In het spijsverteringskanaal, de spijsvertering vloeistoffen die bevatten enzymen vrijkomen, die zijn vermengd het oliemengsel dat is ingenomen. De verteringssappen te helpen bij het vrijmaken van suikers, aminozuren, evenals kleinere organische moleculen. Deze moleculen worden vervolgens geabsorbeerd via de slijmvliezen van de darmen, die worden gebruikt voor energie en de synthese van cellen.

Het voortplantingsstelsel van de Earthworm

Regenwormen zijn tweeslachtig, vergelijkbaar met slakken, met zowel vrouwelijke als mannelijke reproductieve delen in haar lichaam. Meestal zijn ze niet zelf stuurman. Twee regenwormen stuurman, en tijdens de paring wisselen zij onderling zaadcellen. De eicellen, volwassen sperma, en de voedingswaarde vloeistof worden geplaatst in cocons, welke worden gemaakt door de clitellum, dat is een structuur zoals een gordel, die is gelegen op het voorste gedeelte van zijn lichaam. Het sperma then bevruchten van de eieren in de cocon, die vervolgens wordt vergoten door de aardworm, wordt neergelegd op of in de bodem. Na ongeveer drie weken, te beginnen de eieren uitkomen, met ongeveer 2-20 regenwormen wordt geproduceerd door elke cocon, het gemiddelde 4.

Groene boomkikkers – Red Eyed Tree Frogs
Soorten vogels Voeding
Beroemdheden & Hun schoothondjes
Feiten over muizen
Zeldzame Borneo-neushoorn op film gevangen voor de eerste keer
Urnen – Behoud van het Geheugen van je geliefde Forever
Manieren vindt u een Pomeranian Rescue Center
Habitat van een Tiger Shark
Vijf Greyhound Training Fouten
Chihuahua Training Tips mag u niet missen
Uw Havanezer Wants You To Take Havanezer Plaatjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create