Corn Snake

De Corn Snake (Elaphe guttata guttata) is een soort die tot de rattenslang categorie. Ze hebben een splotched patroon op hun buik, die de Indische maïs lijkt en dus hebben ze de naam ‘Corn’ slangen. Er is een gedeelte van de mensen die geloven dat, aangezien deze slangen werden vaak gevonden in de maïsvelden hebben ze zo genoemd. Deze slangen zijn over het algemeen zeer volgzaam en uitstekende huisdieren maken als ze zelden bijten.

Het koren slangen zijn vaak gevonden in Pine Barrens, loofbossen, rotsachtige hellingen en agrarische gebieden in het zuid-oostelijke en centrale delen van de Verenigde Staten evenals sommige delen van Mexico. De gemiddelde lengte van de slang is 3 – 4 meter. In het wild, maïs slangen hebben een gemiddelde levensduur van ongeveer 10 jaar, maar toen in gevangenschap gehouden, deze slangen bekend zijn om te leven tot 23 jaar.

Dieet van De Korenslang

Corn slangen over het algemeen niet alledaagse feed. Het voorkeuren eten eens in de paar dagen. Jonge jongen liever hagedissen en boomkikkers, terwijl volwassen slangen voeden zich met muizen, vogels, ratten en vleermuizen. Corn slangen zijn wurgslangen. Na aanvankelijk bijten de prooi om een stevige grip, de slang spoelen de prooi te krijgen en langzaam vernauwt de spoelen tot de prooi verstikt en sterft. Zodra de prooi dood is, de slang slikt het hele hoofd gaat in de eerste. Echter, als de prooi is klein is groot, het koren slangen bekend zijn hen levend verslinden. Likdoorns zijn het meest actief tijdens de nachten en de vroege uren van de dageraad. Ze zijn vooral bodembewoners.

Reproductie in een Korenslang

Het koren slangen worden geslachtsrijp als ze zijn twee jaar oud en fokken tussen maart en mei. Deze slangen zijn eierleggend en ergens deponeren een koppeling van ongeveer 10 tot 30 eieren in eind mei. De eieren worden in stapels van rottende vegetatie, rottende boomstronken of soortgelijke locaties die zijn warm en vochtig, zodat de eieren kunnen uitbroeden. Net als de meeste slangen, maïs slangen ook niet zorgen voor de eieren. De eieren hebben een temperatuur nodig van ongeveer 82F en komen na 65 dagen ergens in de periode van juli tot september. De jonkies zijn ongeveer 15 cm.

Korenslangen als huisdier

Zoals eerder vermeld, maïs slangen maken grote huisdieren zoals ze zijn zeer volgzaam en nauwelijks bijten. Maar, het is altijd raadzaam om een slang die is gefokt in gevangenschap kopen in plaats van het kopen van een slang die is in het wild leefden voor sometime.

Een volledig volwassen Korenslang vereist een behuizing die is niet minder dan 25 liter. Een glazen behuizing met een perfecte vergrendeling apparaten en goede ventilatie is ideaal. Zorg moet worden gezorgd dat er geen kleine gaatjes in de ruimte omdat de jongen require omvang lager dan de hole van de stro te ontsnappen.

Als slangen zijn koudbloedige dieren, hun lichaamstemperatuur afhankelijk is van de omgevingstemperatuur. Daarom is het zeer belangrijk ervoor te zorgen dat hun behuizingen zijn warm en vochtig die hen helpen om actief te blijven en het voedsel verteren. Een tank warmtekussen kan worden geplaatst aan de ene kant van de behuizing, zodat ze kunnen hun lichaamstemperatuur te controleren. Een slang kan krijgen warmte van het vuur brandt rotsen en ze te plaatsen in de behuizing moet worden vermeden.

Slangen liever verbergen voor een groot deel van de tijd. Commerciële apparatus als holle logs en buizen zijn die kunnen worden geplaatst in de behuizing om de slangen te verbergen en veilig voelen. In een behuizing, moeten bij voorkeur twee van dergelijke toestellen worden geplaatst, een aan de warmere kant en de andere op de koelere kant, zodat de slang, zoals kan halen per haar voorkeur.

Babymais slangen moeten worden gevoed pinky muizen. Als ze groeien, moet de omvang van de muizen worden verhoogd. Een vuistregel is dat de diameter van het voedsel dat wordt toegevoerd aan de slang moet hetzelfde zijn als de diameter van de slang. Zij kunnen twee keer worden gevoed met een week maar een keer per week moet voldoende zijn. Slangen vaak water drinken en een bakje met schoon water moeten altijd beschikbaar worden gesteld.

Corn slangen komen in een mooie groot aantal kleuren, en maken grote huisdieren. Als u geïnteresseerd bent in het houden van slangen als huisdier dan heb je druk op de juiste pagina. Ik hoop dat dit artikel je geholpen heeft inzicht in de slang beter. Maar weet nog wel dat deze informatie is slechts het begin, kijk naar alle beschikbare informatie op het Internet en ook praten met de dierenwinkel eigenaar die in staat zal zijn om u te begeleiden beter. All the best!

Wat je je Puggle Honden Feed?
Oscar Visziekten
The Joy Of Silver Labrador Puppies
Verdwijnen Bee Theorieën
Dierproeven Pros
Goudvis Care in a Bowl
Wat u moet weten over Havanezer Breeding
Canadese Trapped zeehondenjagers
Egels mythen
Onzichtbaar Schuttingen – Een Onnodige Evil
Hoe een evenwichtige voeding voor een Shih Tzu Selecteer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create