Cat Diabetes Symptomen

Diabetes is een aandoening waarbij het lichaam niet langer in staat om insuline te produceren in voldoende hoeveelheden. Insuline is eigenlijk een hormoon dat een cruciale rol bij het beheersen van suiker in het bloed speelt. Te wijten aan onvoldoende productie van insuline, de bloedsuikerspiegel bij katten drastisch te verhogen. In een ander soort kat diabetes, is insuline adequaat geproduceerd, maar helaas is het lichaam niet in staat om goed te gebruiken, waardoor verhoogde niveaus in het bloed. Opgemerkt wordt dat diabetes het algemeen voorkomt bij oudere katten of obesitas.

Tekenen van Cat diabetes

Het observeren van de symptomen kan helpen om diabetes te diagnosticeren kat. Katten die lijden aan diabetes van een duidelijke verandering in hun gedragspatronen. Over het algemeen zijn de volgende kat symptomen van diabetes.

Overmatig urineren; Dit is een van de meest voorkomende symptomen van diabetes bij katten. Een opmerkelijke toename in de urineproductie wordt vaak gevonden in katten die lijden aan diabetes. Frequent urineren bij diabetes is het gevolg van abnormaal hoge niveaus van glucose (suiker) in bloed. Nu, de enige manier om deze overtollige suiker opgestapeld in het bloed te elimineren is via de urine. Dus overtollige suiker in het bloed continu, maar langzaam doorgegeven aan de urine. De voortdurende langzame afzetting van suiker in de urine, verhoogt het volume van de urine snel in de urineblaas. Daarom is een diabetische kat heeft geen andere optie dan om te urineren.

Toegenomen dorst; Het is duidelijk dat als de kat plast vaak, het kan leiden tot uitdroging. In het kort, frequent urineren triggers een ander probleem genoemd als verhoogde dorst. De waterinname van diabetische katten neemt drastisch toe aan abnormaal hoge verlies van lichaamsvocht te compenseren. Dus deze cyclus van verhoogde urineproductie en dorst, blijft zo lang als een passende behandeling wordt niet gegeven aan de kat.

Weight Loss; Onverklaarbaar gewichtsverlies kan ook een van de tekenen van kat diabetes. Het ontstaan van diabetes manifesteert zich vaak in de vorm van ongebruikelijke gewichtsverlies. Dierenartsen vinden het soms moeilijk om gezond gewicht bij katten beheren.

Toename van de eetlust; In het geval je dat gewichtsverlies bij diabetische katten is omdat zij misschien minder eten, dan zou je verbaasd om te weten dat katten die lijden aan diabetes eigenlijk meer eten. Met andere woorden, hun eetlust stijgt dramatisch, maar verrassend dat niet omzetten in winst in gewicht.

Diabetes kat in de laatste fase – Symptomen

When diabetische katten zijn verstoken van een passende behandeling, de ziekte begint vooruitgang en ten slotte komt in het gevorderde stadium. Hieronder vindt u de kat symptomen van diabetes waargenomen in de latere stadia:, zwakte en lusteloosheid, depressie, Breathing in een sneller tempo, braken, urineweginfecties; perifere neuropathie – Cat symptomen van diabetes

Perifere neuropathie wordt beschouwd als een complicatie bij diabetes en is het resultaat van ongecontroleerde diabetes. In deze toestand de zenuwen in de achterste poten van de kat zijn beschadigd. De zenuw draagt de hersenen signalen en fungeert als een medium voor communicatie tussen de hersenen en de beenspieren, waardoor de beweging van de benen. Als zenuwen in het achterste benen beschadigd raken, kan dat leiden tot pijn en zwakte in de benen. In sommige gevallen kan de achterste benen weer gevoelloos en zelfs verlamd, waardoor het moeilijk voor de kat goed te lopen.

Voor meer informatie over de gezondheid van katten weten, lees; Cat Gezondheid; Symptomen van Feline diabetes; Behandeling in het algemeen betreft het beheer van insuline-injecties en het veranderen van de voeding met het oog op insulinetekort beheren. In het geval dat het probleem is met het juiste gebruik van insuline, dan is de aandoening wordt behandeld met dieet aanpassingen aan gezond gewicht te behouden. Vergeet niet, kat symptomen van diabetes te behandelen zijn. Hoewel diabetes niet genezen kan worden, kan levensduur van zieke katten verhoogd worden met een tijdige en adequate behandeling.

Onderzoekers gebruiken genetische kaart op te sporen Bron van illegaal ivoor
Tips om goed te verzorgen van uw Siberische Husky
Kat gezondheidsproblemen: Symptomen
Het verhogen van een Pomeranian Reddingshond
Chihuahua: een geschiedenis van het ras
Chihuahua Puppy Opleiding
Neem contact op met een Havanezer fokker
Camel Spiders
Puggle Opleiding en beloningen
Dog Training Tips – Inzicht Hond Moods
Mieren met Wings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create