Canine Zwangerschap Gids

In veel opzichten honden zwangerschap is niet zo verschillend van de menselijke zwangerschap, maar het is iets korter, gemiddeld drieënzestig dagen. Een hond de voeding, evenals hun verbruik van het geneesmiddel moet worden gecontroleerd tijdens de zwangerschap, net zoals een vrouw zou moeten zijn, en je kunt veranderingen in emoties van je hond en sociale gedrag. Ze kan zelfs ervaring ochtendmisselijkheid!

De meeste honden zullen krijgen 15-25% van hun oorspronkelijke lichaamsgewicht tijdens de zwangerschap, hoewel dit wel afhankelijk van het aantal pups ze dragen en wat niet op merkbare gewicht tot de laatste week voor het werpen.

Voedingsinname moet stijgen tijdens canine zwangerschap en borstvoeding; uw hond kan zelfs het dubbele van het bedrag dat ze eet. Tijdens de lactatie zal ze een hoog eiwit nodig puppy eten, en wilt u misschien geleidelijk aan deze te introduceren tijdens de laatste twee weken van haar zwangerschap, of zelfs eerder. Als u zich zorgen maakt over het verstrekken van de juiste zwangerschap dieet aan uw specifieke behoeften hond ontmoet je moet uw dierenarts te raadplegen.

Je moet proberen om voedingssupplementen te vermijden tijdens de zwangerschap bij honden, hoewel deze lijkt misschien een goed idee. Uw hond zal van nature produceren alles wat haar pups nodig heeft om succesvol tijdens de lactatie, en supplementen kunnen interfereren met dit proces. Dit is vooral van toepassing op calciumsupplementen. Als u een goede kwaliteit, hoog eiwit hond voedsel, zal geen aanvullingen noodzakelijk zijn.

Veel honden medicatie is veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap. Als u uw hond regelmatig preventief medicatie voor hartworm moet je doorgaan met deze tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Sommige geneesmiddelen om zich te ontdoen van andere soorten parasieten, zoals haakwormen of rondwormen, kan worden gebruikt, maar moet u uw dierenarts te raadplegen voordat u het beheer van deze. Het is belangrijk dat uw hond geen behandeling voor deze voorwaarden anders ze kan ze aan haar ongeboren puppy’s.

Vaccinaties mogen niet gegeven worden tijdens de zwangerschap bij honden. Echter, indien mogelijk, het is een geweldig idee om je hond net ingeënt voordat u zwanger wordt, omdat dit zal ervoor zorgen dat ze een hoog niveau van antilichamen tegen op haar pups doorgeven tijdens de lactatie.

Ongeveer halverwege haar zwangerschap moet u uw hond naar de dierenarts voor een wellness te controleren en om de zwangerschap te bevestigen. De dierenarts zal in staat zijn om dit te doen door onderzoek van de maag, maar een bloedtest gedaan kan worden om een sluitend resultaat oplevert.

Misschien wilt u een radiografie gedaan drie weken voorafgaand aan de te leveren om de puppies te tellen. Te weten hoeveel pups te verwachten zal u helpen om voor te bereiden op de bevalling. Vergeet niet dat uw hond kan tijdens de zwangerschap door meer dan een mannelijke geworden gedurende een warmte-fase, zodat u kunt worden verrast bij het aantal pups ze gaat produceren.

Tijdens de laatste drie weken van de zwangerschap van uw hond wilt u misschien volledig te isoleren van haar contact met andere honden. Dit zal ervoor zorgen dat ze niet pikken het herpes virus. Hoewel dit meestal onschuldig, bij volwassen honden, kan het leiden tot een miskraam in uw zwangere hond.

U vindt ze wil dicht bij je verblijf in deze tijd toch. Ze kan een hekel om alleen gelaten en zal waarschijnlijk meer aanhankelijk, als een beetje geïrriteerd. Als de leverdatum nadert zal ze op zoek gaan naar een veilige plek om te bevallen, en je moet nadenken over waar dit zal zijn.

Net als bij zwangerschap bij de mens, is het belangrijk te onthouden dat honden de zwangerschap is een natuurlijk proces, en je hond is gezegend met het natuurlijke vermogen om het te dragen door. Met een beetje extra aandacht voor voeding, en enkele bescherming tegen veel voorkomende ziekten, moet dit een stress-vrije tijd voor u en uw hond.

Wilt u meer informatie over voedingswaarde-deficiëntie bij zwangere en zogende honden, klik hier. Rebecca schrijft over honden gezondheid en andere viervoetige kwesties.

Chihuahua Namen: Cute Namen van de Hond voor de kleine man
Alles Over Honden
Amfibie Feiten
Designer Honden Halsbanden
Vind je vriend via Beagle Rescue
De uitdaging van Zindelijkheidstraining honden van kleine rassen
Het maken van punten met een Chihuahua Rescue Dog
Basenji, de hond van de farao’s
5 Basisbediening Dog Training Fouten
Kunnen we echt les oude honden nieuwe trucjes?
Ontdek alles wat u moet weten over het kiezen van een Hond

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create