Canine Dental Health Care

Honden moeten regelmatig tandheelkundige zorg, net als hun menselijke metgezellen. Gebitsproblemen, gebarsten of gebroken tanden, en parodontale betreft behoren tot de top gezondheidsproblemen bij honden, na obesitas. Volgens de American Veterinary Dental Society, tachtig procent van onze honden metgezellen zullen enig bewijs van tandheelkundige ziekte vertonen met drie jaar. In hun leven, honden hebben twee sets tanden. De eerste, melktanden nummer 28, gevolgd door een complete set om de gehele levensduur van de volwassen hond laatste, nummer 42.

We zouden kunnen lachen als we horen dat een van primaire waterkeringen het onderhouden van goede honden tandheelkundige gezondheid, is het penseel van uw hond tanden. Krijgt het dier gewend om met je vingers in zijn mond is eenvoudig indien begonnen op een zeer jonge leeftijd. Begin zachtjes door het masseren van de hond het gezicht en buitenste mond. Geleidelijk aan werk je weg in zijn mond. Met elke korte sessie, zeker aan te moedigen met positieve opmerkingen en eindigen met een kleine behandeling, zodat er een goed gevoel voor de volgende keer. Dit is iets dat kan worden geleerd om je hond.

Tandsteen en de accumulatie van plaque langs de tandvleesrand resultaten in gingivitis, en ontsteking van het tandvlees. Dit kan leiden tot veel meer ernstige ziekten, waaronder hartproblemen, of in het uiterste geval kan het zelfs resulteren in de dood van uw hond metgezel. Als uw hond de voeding bevat alleen zacht voedsel dat resten achter te laten in de zakken aan de rand van het tandvlees, zal vervallen volgen.

Dit opgehoopt vuil kan leiden tot ontsteking, zwelling, terugtrekkend tandvlees, bloeden, en de gevoeligheid voor warmte en koude. Vergelijkbaar met de parodontale aandoeningen ervaren door de mens, onbeheerd, zakken langs gom de hond de lijn te verdiepen als het tandvlees te verzachten, en bacteriën blijft hollen de mond en tanden. Als de parodontitis is geavanceerd, zijn ligamenten en been waarschijnlijk beïnvloed en de hond zal waarschijnlijk tot de tanden of betrokken tand verliezen.

Het vocht in de mond van de hond is een ideale omgeving voor de ontwikkeling van bacteriën die in staat zijn om naar beneden stromen de keel en in de maag, darmen, en in de bloedbaan, waardoor massieve, systemische infectie.

Tand en tandvlees problemen worden gesignaleerd door veranderingen in de manier waarop een hond kauwt, slechte adem, gezwollen of ontstoken tandvlees, zwellingen in het gezicht, versleten tanden, bloeden tandvlees en losse of verkleurde tanden. Deel deze informatie met uw dierenarts onmiddellijk als u ongewone gezwellen te ontdekken of een vreemde bulten in de mond van de hond, rond of onder de tong, of op het tandvlees.

Het is mogelijk dat de besmetting is binnengedrongen het immuunsysteem van uw hond. Een verzwakt immuunsysteem kan wijzen op hartproblemen, ernstige bacteriële infectie, nier-of endocarditis, een ontsteking van de binnenbekleding van de hartkamers en hartkleppen.

Kies een geschikte tandenborstel en tandpasta, en let op het gebruik van menselijke pasta’s van elk type te voorkomen. Xylitol, die vaak een ingrediënt in tandpasta voor mensen als zoetstof, is giftig voor honden en moeten worden vermeden. Menselijke pasta’s hebben ook een schuimmiddel die niet noodzakelijk is voor honden. En, als mensen, wij weten niet op de tandpasta inslikken en kunnen spugen en spoelen. Honden niet weet over deze gedragingen. Kunt u lezen over tips voor het bijhouden van uw hond parelwitte tanden en vind veel goede informatie over de hond tandheelkundige gezondheid en de voordelen ervan.

Ten slotte kan het gebruik van menselijke tandpasta voor honden waardoor hij ernstige maag-en darmklachten. Er zijn speciaal ontworpen dental pasta voor honden die in de smaak keuzes variëren van kip tot peterselie, venkel, en munt.

Tand en tandheelkundige gezondheid zijn zeer belangrijk voor uw hond door middel van elke leeftijd en stadium van hun leven. Als u preventieve maatregelen en kijk hoe je zorg voor de tanden van uw hond, zal de parelwitte tanden laatste een leven lang.

Opfrissen over hoe de zorg voor het gebit van uw hond Pal’s. Er zijn een aantal commerciële producten die beschikbaar zijn in de smaken voor alle honden dan., Als uw is volledig bestand tegen het hebben van zijn poetsen, ongeacht van alles dat je geprobeerd hebt, geef niet op. In plaats daarvan, bedenk dan dat er een aantal van de hond traktaties en naturaldogsupplies die kunnen helpen in je houden van uw hond in goede gezondheid.

Moeder – vader – wat in mijn hondenvoer?
Gemeenste Rassen van de Hond
Bird Identificatie: het wild levende vogelsoorten Identificatie
Loopbaan bij paarden
Cat Care – Wie heeft er een Fat Cat?
Een Giant Spider Dat kan Crack een kokosnoot? Nee, het is een krab!
Goblin Shark
Newfoundlanders
Duitse Herder: het symbool van gehoorzaamheid
Palomino Paarden
Poedels zijn Zest voor Adventure

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create