Birmaan – De feiten iedere eigenaar van deze kat ras moet weten

De geschiedenis van de Birmaan is omhuld in mysterie. Volgens de legende, de mensen in Azië bouwde een tempel te aanbidden een gouden godin met saffier-blauwe ogen. Een priester vaak knielde in meditatie met een witte tempel kat. Op een nacht werd de tempel overvallen op de priester gedood. Als de priester stierf, de kat zijn voeten gelegd op de priester en geconfronteerd met de gouden godin. Terwijl hij dat deed, de haren van zijn witte lichaam draaide gouden, en zijn gele ogen saffierblauw, zijn vier witte benen bruin geworden, maar waar zijn poten rustte, bleven zij wit. Wanneer deze legende eindigt, begint de geschiedenis.

De tempel werd overvallen aan het begin van de 20e eeuw. Twee westerlingen, Auguste Pavie en Major Gordon Russell, te hulp kwam van de priesters. Als een gebaar van dankbaarheid de priesters stuurde later de twee mannen een paar Birmaan. De kater heeft de reis niet overleven, maar de vrouw, die zwanger was, deed. De Birmaan is een gemiddelde grootte van kat (mannetjes meestal variërend acht tot twaalf pond, vrouwen zeven tot negen kilo).

Birmanen hebben een gemiddelde lengte vacht die weinig verzorging nodig. De jassen zijn meestal een lichte kleur op het gezicht en donkerder dan de rest van de vacht, met gouden tinten het meest populair zijn. Hun ogen zijn altijd blauw en hun poten zijn wit. Birmaan jassen zijn lang, maar niet erg dicht, dus ze zijn niet gevoelig voor matten. Als de derde meest populaire langharige kat, Birmanen zijn goede huisdieren. Ze de neiging om het gezelschap van hun menselijke families genieten.

Birmanen zijn beschreven als ‘soft gesproken,’ maar sociaal en vriendelijk. Birmanen worden beschouwd als zoet en hierdoor zijn ze goed kunnen aanpassen aan veranderingen en hun familieleden te aanbidden. Ze hebben de neiging om een gezond ras, Heilige Birmanen zijn over het algemeen vrij van medische zorgen, maar sommige zijn gevoelig voor verdoving. Birmanen vereisen ook relatief weinig opleiding en zal leren om de kattenbak te gebruiken op hun eigen.

Er is een website die veel informatie over Heilige Birmanen en de meeste andere rassen van katten heeft. Het heeft details die betrekking hebben op een kattenrassen gezondheid, verzorging, leefomstandigheden, beste voedsel keuzes en meer, de website heet: Hond en Kat Feiten en kan hier worden gevonden

© 2007 door Robert W. Benjamins

Robert W. Benjamin is in de software business op het internet voor meer dan 5 jaar, en is het produceren van goedkope software voor de afgelopen 25 + jaar. Hij voor het eerst producten op de Amiga en C64 computersystemen losgelaten in de late 1970’s-80’s. Krijgt een credit card of payday lening vandaag!

Tips voor het zoeken Rottweiler Foto’s
Soorten vogels
Het vinden van een eerlijke Havanese Fokker
Informatie over Ghost Garnalen
Bedreigde Bald Eagle
Boston Terrier Gezondheid
Dog Training fouten te vermijden
Rottweiler Grooming Maintenance
De hoge intelligentie van Amerikaanse Rottweilers
Het Belang van Bichon Frise Care
Weten de verschillende voedingsbehoeften behoeften voor verschillende hondenrassen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create