Beluga Whale Feiten

Beloega’s zijn ingedeeld in het koninkrijk Animelia and phylum Chordata. Ze behoren tot de familie Monodontidae en hun wetenschappelijke naam is Delphinapterus leucas. De Beluga walvissen zijn ook algemeen bekend als de ‘witte walvis’ of de ‘zee kanarie’. De Beluga walvis is een kleine walvis en is wit van kleur. De jongere beluga’s zijn iets grijs. Het lichaam is stout met een stompe kop, een kleine snavel en een prominente meloen op. De Beluga walvis heeft geen rugvin als de andere vis, maar ze hebben een smalle dorsale kam. Lees verder om een aantal andere grote beluga walvis feiten te kennen.

Feiten over Beluga walvissen; Er zijn enkele interessante feiten Beluga walvis die vrij onbekend zijn veel mensen als ze denken dat beluga’s hebben dezelfde eigenschappen en kenmerken zoals de andere walvissen. Neem een kijkje op de beluga walvis feiten hieronder gegeven, zodat u worden bijgewerkt wat is precies de Beluga walvis. Lees meer over de evolutie van walvissen.

Specificaties; Meestal zijn de mannelijke beluga’s zijn groter dan de vrouwtjes en groeien tot 11 tot 15 ft lang en wegen 1500 kg. De vrouwtjes zijn 9 tot 13 m lang, 1360 kg en de pasgeboren kalveren beluga zijn ongeveer 5 m lang en 54 tot 80 kg in gewicht. De volwassen Beluga is wit van kleur en ze molt seizoen. Hun levensduur is ongeveer 25 tot 30 jaar en krijgen ze geslachtsrijp vanaf het 4de jaar voor vrouwen en de 8e voor mannen. De draagtijd van een zwangere vrouw is Beluga 14 tot 15 maanden en zij verpleegkundige hun pasgeborenen gedurende 20 tot 24 maanden na de geboorte.

Gewoonten en de Habitatrichtlijn; Beluga walvissen zijn meestal te vinden in de Noordelijke IJszee en de subarctische zee├źn. De remmen ondiepe kustwateren van de oceaan, maar samenkomen om warmere zoet water en estuaria stroomgebieden in de zomer. Ze zijn sociaal en vriendelijk van aard en dus samenkomen in groepen van 2 tot 25 walvissen. Zoveel als 200-10,000 beluga’s samen kunnen migreren tot grote pods vorm (groepen). Ze duiken voor bijna 15 minuten, terwijl de jacht voor voedsel en duiken tot een diepte van 66 m om te jagen. De beluga walvissen uitloop om adem te halen uit hun blow hole gelegen op de top oh hun hoofd. Meer over de verschillende soorten walvissen en waarom walvissen migreren.

Vocalisatie; Belugas liefde te klapperen en te zingen. Ze kunnen zelfs worden gehoord boven het water wanneer ze deze communicatie geluiden. Zij maken gebruik van een proces genaamd echolocatie, waarbij de walvis maakt een geluid, zoals een klik in het water en dit geluid reist naar de bodem van de zee. Het komt tot uiting door een voorwerp aanwezig is naar de bodem en wordt waargenomen door de walvis als zijn prooi. Deze wordt gebruikt door de beluga’s voor de jacht op hun prooi. Ze maken klinkt als klikken, gillen, fluiten, enz. om te navigeren en communiceren in de diepe donkere wateren van de oceaan. Dit is een van de meest adembenemende beluga walvis feiten. Meer informatie over hoe walvissen met elkaar communiceren.

Voeding; De beluga walvissen zijn zoogdieren en tandige hebben 34 tanden. Ze zijn bedoeld voor het grijpen en scheuren de prooi maar niet te kauwen. Beluga slikken hun prooi gehele zoals het is en verteren in de maag. Sommige van hun favorieten zijn inktvis, vis, schaaldieren, wormen en octopussen. They are oceanische en benthische feeders en hut voor groepen van vissen samen. Een volwassen beluga kunt eten 3% van zijn lichaamsgewicht per dag. Meer informatie over wat te doen walvissen eten.

Leuke feitjes; Er zijn enkele leuke Beluga walvis feiten voor kinderen ook als ze zijn de schattigste dieren om naar te kijken. ; De beluga walvissen zijn de zogenaamde ‘zee kanarie’, zoals ze liedjes zingen in de zee terwijl ze communiceren. ; Ze zijn traag, maar zwemmers kunnen zwemmen 5 tot 6 mijl per uur en hebben de mogelijkheid om achteruit zwemmen. ; De naam ‘Beluga “komt van’ Belukha ‘het Russische woord, wat betekent dat wit als de beluga’s zijn wit van kleur. ; De beluga walvissen zijn de enige walvissen die een flexibele hals. ; Dus, waren niet die een aantal fantastische Beluga walvis feiten voor u? Nou, de volgende keer ga je naar een beluga zien, zorg ervoor dat je hun favoriete behandelt als ze goede vrienden ook.

Kennismaken met uw Kat weten
Hond jeukende huid
Handleiding voor het vinden Bichon Frise redt
Groene Anaconda
Pet heremietkreeften – Hermit Crab Care
Neurologische ziekten van een Jack Russell Dog
Cat Eye Kwijting
De Rottweiler: begrijp zijn Geschiedenis
De Percheron Paarden
Pluche Speelgoed
Look Good, Feel Good: Groom jouw tekkel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create